John Cusacki 4 lemmikraamatut, mis on tõlgitud ka eesti keelde

Raamatuportaal
Copy
John Cusack filmis "Say Anything..." (1989).
John Cusack filmis "Say Anything..." (1989). Foto: Cap/rfs/scanpix

Hollywoodi staar John Cusack tegi oma esimesed filmirollid 80ndatel aastatel ja nüüdseks on ta mänginud juba pea 90 filmis. Enim on ta silma paistnud siis, kui on kehastanud antikangelasi ja veidrikke. See pole sugugi juhus, sest Cusack on ka poliitiline aktivist ja teisitimõtleja.

John Cusack rääkis väljaandele O Magazine, millised raamatud on talle elu jooksul kõige sügavama mulje jätnud. Neli tema lemmikraamatut on ilmunud ka eesti keeles ja raamatukogudes kättesaadavad.

Hunter S. Thompson, «Hirm ja jälestus Las Vegases»

Hullumeelne ja kultuslik Hirm ja jälestus Las Vegases kirjutab kahe mehe, ajakirjandusdoktori Raoul Duke'i ja tema advokaadi doktor Gonzo veidraid narkootikumidega vürtsitatud seiklusi värvilises-närvilises Las Vegases. See on ühtaegu hümn individuaalsele eneseväljendusele ning tagasivaade 1960ndate kirjule plahvatusele USAs.

Harper Lee, «Tappa laulurästast»

Harper Lee lopsaka huumori ja vaheda aususega toonase ajastu rassismiprobleeme ja klassivahedest põhjustatud lahkhelisid, ühe mehe vaikset ja visa võitlust õigluse nimel õõnestamas linna südametunnistust, mis on tume eelarvamustest, vägivallast ja silmakirjatsemisest.

J.D. Salinger, «Franny ja Zooey»

Üliõpilasest Franny on hakanud usundifilosoofia loengute sarja mõjul analüüsima end ümbritsevaid inimesi ja elu. Teda masendavad variserlikkus, ebasiirus ja egoism, mida ta kõikjal näeb. Ta jätab õpingud, sõbrad ja osa näidendis ning sõidab koju, kus ema ja vend teda aidata püüavad.

Henry Miller, «Vähi pöörijoon»

Autobiograafiliste sugemetega romaan räägib Ameerikast puruneva abielu ja õnnetu karjääri eest Pariisi pagenud kirjaniku elust prostituutide ja kupeldajate, puruvaeste kunstnike ja kirjanike seltskonnas Montparnasse’il. See on ekstravagantne hümn maailmale, kus vabadus oli piiramatu ja erotism kõikevõitev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles