Tõestisündinud lugu ilma sabata vares Aadust, keda Nõmme elanikud poputasid

Raamatuportaal
Copy
Raamatu autor Anni Raie elab Tallinnas Nõmmel.
Raamatu autor Anni Raie elab Tallinnas Nõmmel. Foto: Sander Ilvest

Kirjastuselt Inspirationbooks on ilmunud südamlik lasteraamat «Varesepoeg Aadu seiklus», mis põhineb tõestisündinud lool Nõmmel elanud väikesest lennuvõimetust varesest. Autor Anni Raie lasteraamatut esitletakse laupäeval, 19. veebruaril kell 13 Tallinna Solarise keskuse Apollo raamatupoes.

Lasteraamatu tegevus tugineb tõsielulistel sündmustele ilma sabata vares Aadust, kes lumisel talvel rändas kahe Nõmme majapidamise vahel.

«Varesepoeg Aadus seiklus» Anni Raie
«Varesepoeg Aadus seiklus» Anni Raie Foto: Raamat

Raamatu autor Anni elab Tallinnas Nõmmel ning kui ilma sabata vares Aadu tema aeda kolis, hakkas ta ka seda linnuliiki rohkem jälgima ning see pakkus talle üllatavalt suurt avastamisrõõmu. Olles aga saanud osa ühe varese igapäevaelust, on seal paljutki, mis tuleb üllatavana ning paneb varestele hoopis austusväärsema pilguga vaatama.

Enam ei ole vares pelgalt kurikael, kes ainult pahandust teeb, vaid hoopistükkis tark lind, kelle mõistmine aitab kooseksisteerimisele oluliselt kaasa. Läbi Varesepoeg Aadu lasteraamatu soovibki autor avada linnalooduse varjatud maailma ning pöörata tähelepanu meid ümbritseva märkamisele.

Aadu seiklustes löövad kaasa mitmed kodu- ja ka talvised linnaloomad.

Illustraator Anna Lutteri käe läbi on nad vahval moel leidnud tee raamatu lehekülgedele.

Raamatu autorile, Anni Raiele on keskkonnast hoolimine südamelähedane. Ta on ettevõtte Ökohipi OÜ omanik ning paljude keskkonnaalaste projektide ja tegevuste eestvedaja.

Varasemalt on ta välja andnud veebikogumiku «Vanaemade 100 ilunippi» ning osalenud raamatu «Mesi. Tarust taldrikule» loomises. Lisaks on Anni kirjutanud mitmeid artikleid ning ka arvamuslugusid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles