GALERII ⟩ «Lasterikkuse Võlumaailma» lastelaulud jõudsid noodiraamatu kaante vahele

Raamatuportaal
Copy

Mõni aasta tagasi kuulutas Eesti Lasterikaste Perede Liit koos Võrumaa Lasterikastega välja «Lasterikkuse Võlumaailma» laulukonkursi, et tervitada kõiki peresid, kuhu on sündinud vähemalt kolmas laps. Võidutöödest on nüüd valmis saanud heliplaat ning laulukonkursil kõlanud lauludest noodiraamat, mida tutvustati eile Viru keskuse Rahva Raamatu kaupluses.

2020. aastal välja kuulutatud «Lasterikkuse Võlumaailma» laulukonkurss osutus üle ootuste menukaks ja mastaabilt on seda võrreldud lausa Entel-Tenteli lauluvõistlusega. Kokku laekus tuntud heliloojatelt, noortelt ning emadelt-isadelt 133 lastelaulu, millest üle poole kõlasid ka Mooste Folgikojas toimunud finaalkontserdil.

Eesti Lasterikaste Perede Liidu presidendi Aage Õunapi sõnul on projekti taga sadade inimeste töö ja andumus. «Soovin omalt poolt tänada kõiki, kes käesolevasse projekti uskusid ja oma panuse andsid. Aitäh, Kadri G. Laube, suure pühendumuse ja töö eest. Aitäh, Urmas Lattikas, saateansambli juhtimise ja noodiraamatu noodistamise eest. Suur tänu, Pia Hanslep, laste joonistuste imeliseks tervikuks kujundamise eest, samuti tänan kõiki laulukonkursi žürii liikmeid, laulude autoreid, aitäh tublid Pärnumaa emad papude õmblemise eest – kõigi teie panus on olnud hindamatu,» tänas Õunap.

Konkursil osaleja, populaarsete lastelaulude autori Airi Liiva sõnul on tema huvi kirjutada laule just sellest, millised lapsed tegelikult on, mis neid kõnetab ja neile tähtis on. «Mulle meeldib kui lauludes on piisavalt lapselikult rõõmsaid krutskeid ja vimkasid, mis aitavad lastel lauludega samastuda. Noodiraamatust ja heliplaadilt leiab ka minu laulu «Iseenda moodi laps», mis räägib lapseks olemise rõõmudest ja tahtmistest, jonnidest ja krutskitest, et iga laps tunneks seda lauldes, et ta võibki olla just iseenda moodi laps,» lisas Liiva.

Heliplaadi koos tillukeste papudega, mille valmistasid Pärnumaa Lasterikaste nobenäppudest emad, kingib Eesti Lasterikaste Perede Liit koostöös sünnitusmajadega kõikidele Eesti peredele, kuhu sünnib vähemalt kolmas laps. Heliplaati ja noodiraamatut, mille lehekülgi kaunistavad lasterikaste perede laste omanäolised joonistused, saavad kõik huvilised soetada Liidu e-poest või raamatukauplustest üle Eesti.

«Kolme lapse kasvatamine toob endaga kaasa suuremal määral pühendumust, teineteisega arvestamist, kompromisside loomist ning elu segasumma argipäevas, aga see loob ka rohkem küllust, rohkem emotsioone, enam kaasaelamist ja armastust. Seetõttu soovime heliplaadi ja isetehtud papudega omalt poolt tervitada ja tänada kõiki peresid, kes kolme ja enam lapsega Eesti elu rikastavad,» lisas Õunap.

Viru Keskuses toimunud esitlusel kõlasid heliplaadilt ja noodiraamatust ka kolm laulu, mille kandsid ette Airi Liiva vahvad laululapsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles