Lugu kolmest kummalisest tegelasest, kes tahavad erinevatel põhjustel Kreekasse reisida

Raamatuportaal
Copy
Britta Benno illustratsioon Lembe Mõttuse raamatust «Muna seiklused Kreekas».
Britta Benno illustratsioon Lembe Mõttuse raamatust «Muna seiklused Kreekas». Foto: illustratsioon raamatust

Kirjastuselt Inspirationbooks on ilmunud uus raamat teadmishuvilistele lastele: Lembe Mõttuse «Muna seiklused Kreekas». Raamatusarja «Maailm lastele» esimese raamatu esitlus toimub laupäeval, 26. veebruaril kell 13-15 Kalamaja muuseumis

Lembe Mõttus, «Muna seiklused Kreekas».
Lembe Mõttus, «Muna seiklused Kreekas». Foto: Raamat

Uus raamatusari tutvustab lastele kaasahaaraval moel maailma riikide ajalugu, kultuuri ja kombeid. Sarja esimene raamat «Muna seiklused Kreekas» on lõbus kogupereraamat reisimisest ja sõprusest. Tallinna lennujaamas kohtuvad kolm vahvat tegelast: lõbus rändur Muna, virvendav Hologramm, kel on pea asemel raal ja pidevalt unistavalt pilvedes hõljuv Roosa Õhupall. Kõik kolm tahavad erinevatel põhjustel Kreekasse reisida. Raamat tutvustab tegelaste seikluste kaudu Kreeka kultuuri, mütoloogiat ja kombeid. Lugeja leiab reisiraamatust ka väikese eesti-kreeka sõnaraamatu ning Kreeka kaardi.

Reisisellist peategelase Muna tegemisi saab jälgida nii Facebookis kui ka Instagramis.

Raamatumüügi edetabelis olnud reisiraamatu on kirjutanud Lembe Mõttus, kelle humoorikas jutuvestmisoskus toob lasteni vajalikke teadmisi ning väärtusi nagu sõprus ja hoolivus.

Raamatu värvikad ja pilkupüüdvad illustratsioonid on loonud kunstnik Britta Benno.

Kalamaja muuseumis toimuval raamatuesitlusel tuuakse nii suurte kui väikeste raamatusõpradeni tükike päikeselist Kreekat: saab kohtuda autoriga, meisterdada ise raamatu tegelasi, õppida kreeka tantsu, proovida kreeka laste lemmikmaiust ning uudistada vahvat Kalamaja muuseumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles