Tippnäitleja Ethan Hawke'i 6 lemmikraamatut, mis on inimlikud ja elusad

Raamatuportaal
Copy
Ethan Hawke filmis "The Kid" (2019).
Ethan Hawke filmis "The Kid" (2019). Foto: Cap/rfs/scanpix

Ethan Hawke on väga mitmekülgne näitleja, aga ta on ka kuue raamatu autor. Kuna Hawke'ile meeldib ühtlasi palju raamatuid lugeda, jagas ta väljaandes The Week oma lugemissoovitusi.

Patti Smith, «Kõigest lapsed»

Ethan Hawke'i sõnul tõestab see raamat ilmekalt, et Patti Smith on pungi teerajaja, aga ka üks olulisemaid elavaid Ameerika luuletajaid.

Lev Tolstoi, «Anna Karenina»

«Anna Kareninat» luges Hawke siis, kui osales Tom Stoppardi näidendi «The Coast of Utopia» lavastuses, mis räägib 19. sajandi vene radikaalidest. Lava taga lugedes kandis näitleja ajastule vastavat kostüümi, mis elamusele palju juurde andis.

James McBride, «The good lord bird»

McBride on Hawke'i sõnul isegi veel parem kirjanik kui Mark Twain.

Joseph Boyden, «Three day road»

«Lugesin selle raamatu ühe hingetõmbega läbi – sõna otseses mõttes ei suutnud seda käest panna,» märkis Hawke. «See on nagu hoop makku – täiesti geniaalne romaan ja mitte nõrganärvilistele.»

David Roberts, «Once They Moved Like The Wind»

Apatši rahvaste sõdadest tuleb Hawke'i meelest rääkida üha uuesti ja uuesti, kuni nimed Geronimo ja Cochise on noorte ameeriklaste kõrvadele sama tuttavad kui Washington ja Lincoln.

Jeff Lemire, «The Complete Essex County»

«See on minu lemmik graafiline romaan,» sõnas Hawke, kes sai tänu sellele teosele aru, et koomiksi võimalused on palju avaramad, kui ta varem arvas. «Lihtne, inimlik, liigutav ja naljakas,» soovitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles