Kalle Pilt teeb uues raamatus puust ja punaseks, kuidas majavammist lahti saada

Raamatuportaal
Copy
Kalle Pilt.
Kalle Pilt. Foto: Kristjan Teedema

Eesti mükoloogiauuringute keskus on välja andnud hoonete biokahjustuste spetsialisti Kalle Pildi raamatu «Majavammist – puust ja punaseks».

Juba ainuüksi sõna «majavamm» tekitab õõvastust, kui see seen on majas koha leidnud, siis on lisaks negatiivsetele tunnetele suur ka majanduslik kahju. Majavamm on võimeline lagundama paari aasta vanuse puitpõranda pisikesteks pruunideks kuubikuteks ning tekitama hoonetes avariiohtliku olukorra.

Kalle Pilt, «Majavammist – puust ja punaseks».
Kalle Pilt, «Majavammist – puust ja punaseks». Foto: Raamat

Raamatus «Majavammist – puust ja punaseks. Ennetamine, avastamine ja tõrje» on majavammi arengu ennetamiseks toodud konstruktsioonide ja lahenduste kirjeldused lihtsas vormis, millest peaks aru saama iga asjalik ehitusmees ning hooneomanik, ehk õpetused on kirjutatud puust-ja-punaseks-vormis.

Raamatus on 50 selgitavat joonist ja üle 90 foto. Välja on toodud põrandate, seinte ja katuste lahendusi, seda eriti renoveerimistöödeks, kus majavammi tekkerisk on kõige suurem, kuid häid mõtteid saab ka uute hoonete ehitamiseks.

Rraamatu alustalaks on autori kogemused. Kalle Pilt on teose kaante vahele  koondanud aastakümnete jooksul üle vaadatud tuhandete hoonete andmed, sadade koolituste, seminaride, töötubade ja konverentside materjalid ning heade välisriikide mentorite õpetused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles