Ilmus Inge Pitsneri ja Marek Sadama kirjutatud raamat Lea Dali Lionist

Raamatuportaal
Copy
Lea Dali Lion, kes oli alati rõõmsameelne.
Lea Dali Lion, kes oli alati rõõmsameelne. Foto: Külli Rummel

Ilmus Inge Pitsneri ja Marek Sadama kirjutatud raamat «Tahaks veel midagi öelda ...» Lea Dali Lionist. Täna, 28. veebruaril on Lea sünniaastapäev.

Lea Dali Lion, kes möödunud aastal meie hulgast lahkus igavikku kõigest 47aastasena, oli lauljatar ja laululooja, kelle looming puudutas paljusid.

Ta oli erakordselt ilus naine ja hea ema. Raamatusse on kokku kogutud mälestused, pildid ja värvid, mis heidavad kaunilt joonistatud valgust erakordselt huvitava inimese eluteele. On lealikku naeratust, äratundmisrõõmu ja muidugi lahkumispisaraid.

«Tahaks veel midagi öelda... Lea Dali Lion».
«Tahaks veel midagi öelda... Lea Dali Lion». Foto: Raamat

«Loodame, et need lood juhatavad lugejaid tema muusika juurde ning annavad elujaatavat temalikku olemist. Lea oskas olla õnnelik ja soovib teile sama,» ütlevad Marek Sadam ja Inge Pitsner.

Raamatu kujundas Külli Tõnisson. Lea mälestuskontsert ja raamatu avalik esitlus toimub 22. märtsil algusega kell 19 Fotografiskas.

Kontserdil astuvad üles Jarek Kasar, Teele Viira, Tuuli Rand, Laura Prits, Tanja Mihhailova-Saar ja Katre Randmaa-Tamm. Pillidel musitseerivad Lea sõbrad Henno Kelp, Roland Puusepp, Elmar Liitmaa, Are Jaama, Silver Ulvik ja Tarmo Sillaots.

Sellel erilisel ja ainsal kontsertõhtul tulevad esitamisele Lea laulud läbi erinevate aegade ja üle loomingu ning esitajateks Lea pere valikul tema lemmikud Eesti artistid. Kõlavad rohkem ja vähem tuttavad palad, mis puudutasid paljusid, sest sellel kõigel oli laiem tähendus kui vaid laulukesed raadiost. Eriti sügavalt läheb hinge looming ja sõnad, mis raadiosse ei jõudnudki. Muusikalist kulgemist seob sõnadega raamatu üks autoritest ja Lea lähedane sõber Marek Sadam.

2015. aastal ilmus Lea enda kirjutatud raamat «Joonista valgus. See on kõige uue algus». Täna ilmunud raamatus «Tahaks veel midagi öelda ...» räägivad Least tema perekond, sõbrad ja muusikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles