Rahvusraamatukogu hoone võetakse üle koos hiiglasliku võtmekimbuga

Raamatuportaal
Copy
Võtmed.
Võtmed. Foto: RaRa

Teisipäeval, 1. märtsil keskpäeval toimub Eesti Rahvusraamatukogule kuuluva Tõnismäe hoone üleandmine ehitusfirmale Ehitus5ECO OÜ-le, et alata saaks mahukad rekonstrueerimistööd, mille tulemusel avatakse maja 2025. aasta jõuludeks.

«Maja üleandmise sündmus on meie jaoks märgilise tähendusega, sest sel päeval hakkame lugema nädalaid, mil saame oma päris kodus taas uksed avada,» kõneles peadirektor Janne Andresoo.

Tõnismäe hoone üleandmise päeval käivitub 199 nädalat kestev rekonstrueerimise ja tagasikolimine periood, mis lõpeb 2025. aasta jõuludeks.

«Meie eesmärk on avada rahvusraamatukogu kui uue kultuuri- ja kogukonnakeskuse uksed Tõnismäel juba 21.detsembril 2025, kuna see kuupäev on Eesti Rahvusraamatukogu asutamise päev. Aasta oli siis 1918,» sõnas Andresoo.

Kell 12.00 algaval Tõnismäe hoone üleandmisel võtab Ehitus5ECO OÜ projektijuht Andres Neemre Eesti Rahvusraamatukogu peadirektor Janne Andresoolt objekti vastu koos sadade võtmetega ruumidesse, mis kõik ootavad avamist ja kordategemist.

Tõnismäe hoone peaukse ees lülitatakse koos lülitatakse käima ka kell, mis näitab, kui palju jääb aega taasavamiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles