GALERII ⟩ Raamatukogude aasta mõttetalgud panid dialoogi liikuma

Raamatuportaal
Copy

1. märtsil sai mõttetalgutega avapaugu raamatukogude aasta projekt «Kohalike dialoog kohalikus raamatukogus», millega tutvustatakse raamatukogusid kogukonnakeskustena ning dialoogi edendajatena. Mõttetalgutele järgneb 29. märtsil algav koolitusprogramm raamatukoguhoidjatele.

Mõttetalgud toimusid Tartu Linnaraamatukogus ning tõid kokku nii raamatukogude eestkõnelejad kui kodanikuühiskonna, demokraatia ja kogukondade arendamisega tegelevad inimesed.

Töörühmad leidsid arutelude käigus, et raamatukogude kujunemiseks dialoogi pidamise kohtadeks on vaja mõtteviisi muutumist nii kogukonna liikmete hulgas laiemalt kui ka raamatukoguhoidjate rolli osas. «Vaja on muuta mõtlemist, et raamatukogud on ainult raamatute laenutamise kohad, vaid need ongi kooskäimise ja arutamise kohad kõigile inimestele, vaatamata nende vanusele, soole ja erisustele,» ütles Viljandi Linnaraamatukogu direktor Reet Lubi.

Hannele Valkeeniemi Soome Instituudist lisas: «Kui Soome põhjal näide tuua, siis Helsingis asuv raamatukogu Oodi pole üksnes ehitis, vaid mõtteviis. Igas väikses külas võib olla oma Oodi.»

Mõttetalgutele järgneb 29. märtsil algav esmakordne koolitusprogramm raamatukoguhoidjatele, kus osalejad omandavad tähenduslike vestluste läbiviimise metoodikat ja kaasamise põhitõdesid. Projekti lõpus korraldavad raamatukogud üle Eesti arutelusid enda kodukanti puudutavatel teemadel.

Projekt «Kohalike dialoog kohalikus raamatukogus» toimub raamatukogude aasta, SA Eesti Koostöö Kogu, Kultuuriministeeriumi ja Eesti Raamatukoguhoidjate Ühingu (ERÜ) koostöös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles