Jaan Aru selgitab uues raamatus, mida teevad nutiseadmed loovusega

Raamatuportaal
Copy
Neuroteadlane Jaan Aru.
Neuroteadlane Jaan Aru. Foto: Eero Vabamägi

Ajuteadlane Jaan Aru on hakkama saanud uue teosega. Kirjastuselt Argo ilmus populaarteaduslik raamat «Loovusest ja logelemisest».

«Loovusest ja logelemisest» uurib, mida meie ajud suudavad ning kuidas oma potentsiaali maksimaalselt ära kasutada.

Jaan Aru, «Loovusest ja logelemisest».
Jaan Aru, «Loovusest ja logelemisest». Foto: Raamat

Mis on loovus? Kuidas tulevad uued ideed ja kuidas nende saabumist soodustada? Kuidas jagu saada mõttekastidest, mis meid piiravad? Raamat jagab praktilisi nippe loovama elu jaoks.

Mida teevad loovusega nutiseadmed? Me ei pea võitlema nutiseadmete vastu, küll aga võiks võidelda iseenda ja oma laste ajude eest. Raamat annab nõu, kuidas seda teha kodus ja kuidas kool võiks arenevaid ajusid paremini toetada.

Jaan Aru (1984) on Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituudi kaasprofessor. Ta uurib aju, inimmõistust ja tehisintellekti ning on avaldanud üle kolmekümne teadustöö rahvusvahelises teaduskirjanduses. Tal on doktorikraad Max Plancki aju-uuringute instituudist Frankfurdis. Oma teadustöö eest on ta saanud Barbara Wengeleri auhinna, teaduse innuka populariseerimise eest aga pälvinud riiklikku tunnustust.

2009. aastal ilmus Jaan Aru sulest Talis Bachmanniga kahasse kirjutatud raamat «Tähelepanu ja teadvus» ning 2017. aastal ilmus väga populaarseks osutunud teos «Ajust ja arust».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles