Majavammi-raamatu esitlusel saab küsida ka praktilist hoonete renoveerimise alast nõu

Raamatuportaal
Copy
Kalle Pilt.
Kalle Pilt. Foto: Kristjan Teedema

10. märtsil kell 15 esitletakse Eesti Vabaõhumuuseumis raamatut «Majavammist – puust ja punaseks. Ennetamine. Avastamine. Tõrje».

Vanade majade omanikud ja ehitajad saavad rõõmustada, sest on ilmunud kauaoodatud raamat «Majavammist – puust ja punaseks. Ennetamine. Avastamine. Tõrje». Raamat annab üksikasjalikke juhiseid hoonete renoveerimisest ja restaureerimisest ning seenkahjustuste ennetamisest.

Kalle Pilt, «Majavammist - puust ja punaseks».
Kalle Pilt, «Majavammist - puust ja punaseks». Foto: Raamat

Raamatu väljaandjaks on Eesti Mükoloogiauuringute Keskus SA, aga koostööd on tehtud ka mitmete Eesti ja välisriikide teadusasutuste spetsialistide, huvigruppide ja sotsiaalmeedia kanalitega. Raamatu sihiks on aidata vähendada majavammi kahjustusi ning sellest tekkinud materiaalset kahju kogu Eestis.

«Viimastel aastatel on üha enam pöördutud ehitusmükoloogide poole murega, et äsja renoveeritud hooned on kahjustatud väga agressiivse puitu lagundava seenega –majavammiga,» nendib raamatu autor, biokahjustuste spetsialist Kalle Pilt. «Suur osa neist muredest oleks olnud ennetatavad, kui teostatavate tööde käigus oleks järgitud ehitusfüüsika reegleid ja puidu kui biolaguneva materjali kasutamise eripärasid.»

Raamatu esmaesitlus toimub 10. märtsil kell 15.00 Eesti Vabaõhumuuseumi Kolu kõrtsis. Raamatu loomisprotsessist ja sisust räägivad raamatu autor Kalle Pilt ja jooniste autor Marko Teder. Kohapeal saab küsida autoritelt küsimusi nii raamatu sisu kohta kui ka praktilist hoonete renoveerimise alast nõu. Esitlusele on oodatud kõik huvilised, sh pressi esindajad.

Kogu esitlusel raamatute müügist saadav tulu annetatakse Ukraina toetuseks. Слава Україні!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles