Laulja Adele soovitab raamatut, mis lõi ta pahviks ja muutis ta elu

Raamatuportaal
Copy
Adele Briti muusikaauhinna BRIT Award punasel vaibal.
Adele Briti muusikaauhinna BRIT Award punasel vaibal. Foto: Shutterstock

Paar aastat tagasi, kui lauljanna Adele lahutas oma abikaasast ja viis oma elus sisse põhjalikud muutused, sai ta selleks tuge Glennon Doyle'i raamatust «Taltsutamatu». Adele kiitis raamatut Instagramis ülivõrdes ja tunnistas, et see avas ta silmad.

«Kui te olete selleks valmis, siis raputab see raamat teie aju ja paneb hinge karjuma,» kirjutas Adele. «Olen pärast selle raamatu lugemist enda jaoks nii valmis! Tundub, nagu oleksin just esimest korda oma kehasse lennanud. Vau!»

Glennon Doyle, «Taltsutamatu».
Glennon Doyle, «Taltsutamatu». Foto: Raamat

Adele soovitab raamatut kõigile, kes vähegi usuvad, et suudavad lahti lasta ja endale pühenduda mis tahes sooviga kallist elu kinni hoida. «Tee seda. Loe seda. Ela seda. Harjuta seda,» soovitab Adele raamatust õppida. «Lugege seda raamatut ja hoidke marker märkmete tegemiseks käepärast, sest hiljem soovite seda üle lugeda, uskuge mind!»

Enne Glennon Doyle'i lugemist ei osanud Adele mõeldagi, et on ainuisikuliselt vastutav oma rõõmu, õnne ja vabaduse eest. «Kes oleks osanud arvata, et meie enda vabanemine vabastab ka teisi meie ümber? Sest mina ei teadnud seda! Mina arvasin, et me peamegi olema stressis, segaduses ja ennastsalgavad nagu Disney tegelased.»

«Taltsutamatu» on lugu naisest, kes aastate möödudes mõistab, et vastutustundlik ema ei pea oma laste nimel aegamisi hääbuma, vaid neile näitama, kuidas täisväärtuslikult elada. See on sütitav äratushüüd lahutusejärgsest navigeerimisest, uue kärgpere moodustumisest ja tõdemisest, et ühe perekonna haavatavus või tugevus sõltub iga liikme võimest tuua nähtavale enda aus mina.

Raamat õpetab, kuidas hakata ennast usaldama, osata seada piire, sõlmida rahu oma kehaga, austada oma viha ja südamevalu ning lubada endale kõige ehedamaid ja metsikumaid instinkte, et saada naiseks, kes võib viimaks endale otsa vaadata ja öelda: Siin Ma Olen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles