Loodusterapeut Mai-Liis Kivistik soovitab kolme rahustavat raamatut

Raamatuportaal
Copy
Mai-Liis Kivistik.
Mai-Liis Kivistik. Foto: Helen Tulp

Praegusel äreval ajal on hea lugeda raamatuid. Miks mitte võtta nädalavahetusel ette üks raamat, mis lisaks huvitavale infole on ka rahustava mõjuga? MaiWistiku looja, joogatreener ja loodusterapeut Mai-Liis Kivistik soovitab kolme rahustavat raamatut.

Eckhart Tolle, «Siin ja praegu»

Raamat, mis tuletab meelde hetkes olemise ja selle nautimise olulisust. Sundmõtlemine on saanud kollektiivseks haiguseks. Me ei saa kontrollida minevikku ega tulevikku. Meil on ainult praegune hetk ehk olevik. Olevikule keskendumine annab meile suurema kontrolli ja toob keskmesse.

Teose põhisõnum on see, et inimeste emotsionaalsed probleemid tulenevad nende samastumisest oma mõistusega. Samastudes oma mõtetega, oled aja lõksus. Sa tunned vajadust elada mälestustes ja ootustes. Mõlemad on illusioonid. Tolle kirjutab, et inimene peaks olema teadlik oma praegusest hetkest, selle asemel, et kaotada end, muretsedes mineviku või tuleviku pärast. Minevik ei suuda ellu jääda, kui sina kohal oled. Ta eksisteerib vaid siis, kui sind pole hetkes.

Mari Metsallik, «Metshaldja päevik»

Mari Metsallik on looduslaps, kes on pannud kokku praktiliste nõuannetega rikastatud «Metshaldja päeviku», mille lugemine viib rännakule kergusesse.

Selles küllaltki kogukas raamatus räägitakse naiselikkusest ja mehelikkusest, taimsest ja loomsest toidust, hirmudest ning loomulikult looduse kasutamisest oma igapäevaelus.

Ka tema usub, nagu Kivistik, et ükski taim ei kasva niisama. Kõigist neist on inimesele mingil ajahetkel kasu.

Osho, «Keha ja meele tasakaalustamine»

Paljud igapäevased ebamugavused ja pinged tulenevad sellest, et oleme oma kehast võõrdunud. Ta rõhutab, et sinu keha on arukas. Raamatu abil õpid oma kehaga rääkima ja teda päriselt märkama. Juba lühikese lugemise järel hakkad hindama, kui palju keha on sinu heaks töötanud ja sind toetanud ning sellest uuest vaatenurgast võib leida uusi võimalusi keha ja vaimu harmoonilisema tasakaalu loomiseks. Raamatus on ka peatükk, mis keskendub konkreetsetele sümptomitele ja nende leevendamisele. Osho kutsub lugejat üles uurima ja vabanema vanadest uskumussüsteemidest, mis piiravad võimet nautida kõike elu poolt pakutavat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles