Kertu Sillaste uus raamat «Pisikeses majas» on kihiline nagu sibul

Raamatuportaal
Copy
Kertu Sillaste.
Kertu Sillaste. Foto: Piia Ruber

Vahel, väga harva, kasvab mõni lugu, mõni raamat suureks ja ootamatuks nagu elu ise. Nii on juhtunud Kertu Sillaste loodud lasteraamatuga «Pisikeses majas».

Põder, lõvi, kukk, uss, hiir, lohe ja elevant sõid, jõid, mängisid palli ja lõid lulli. Kui ühel päeval ilm pahaks läks, nägid nad künkal väikest maja ja tormasid kabuhirmus tuppa. Soojas toas oli mitu päeva tore olla. Mõne aja pärast aga selgus, et maja on liiga väike...

Kertu Sillaste, «Pisikeses majas».
Kertu Sillaste, «Pisikeses majas». Foto: Raamat

Kertu Sillaste «Pisikeses majas» jõudis kõigepealt 2021. aasta Põlvepikuraamatu konkursile ja sai seal tervikliku idee eest II koha. Toona, mitte nii kaua tagasi ehk eelmise aasta septembris-oktoobris leidis žürii sealt viite pikaks veninud koroonaajale ja peredele, kus piirangud surutist ja lahkhelisid tekitasid.

Selle aasta 24. veebruaril, kui meie maailm päevapealt muutus, oli «Pisikeses majas» juba trükikojas. Väga heade lugudega on aga nii, et mida rohkem «koorida», seda rohem kihte välja tuleb. Me kõik tahaksime, et päris elus saaks teoks Kertu raamatu lõpp number 2, kus halva ilma eest pisikesse majja varju läinud ja tülitsema hakanud loomad elavad üle pika ja pimeda, ilma elektrita öö. Kui siis aga hommikul valgeks läheb, vaatavad nad üksteisele otsa, paluvad andeks ja lepivad ära. Muidu läheb maja lihtsalt RAKS! katki ja ongi kõik.

«Pisikeses majas» ilmus ka võru keeles pealkirjaga «Tsillokõsõn majan» ning Võru Instituut kingib selle raamatu kõigile Vana-Võromaal sündivatele lastele. Võrukeelset audioraamatu on sisse lugenud Mariko Faster ja seda saab kuulata siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles