TEE HEAD ⟩ Kingi Ukraina sõjapõgenikele lasteraamat

Heli Künnapas
, kirjanik
Copy
Heli Künnapas.
Heli Künnapas. Foto: Erakogu

Viimastel nädalatel on toimunud palju ja ootamatuid muutusi. Nii on meie sekka jõudnud paljud enamasti naised ja lapsed, kes on oma kodumaa Ukrainas maha jätnud.

Sõja eest põgenedes on raamatud ilmselt viimane asi, millele mõeldi. Samas on raamat hea viis kodust eemal olles keerulistelt teemadelt mõtteid mujale saada või lihtsalt aega kiiremini mööda saata.
 

Heli Künnapas, «Karupoeg Lukas tahab saada viiuldajaks».

Raamat

Ukrainast praegu uusi raamatuid tellida ei saa, nii tuleb kohalikel kirjastajatel abikäsi osutada.
 
Heli Kirjastuses sai tehtud otsus, et ukrainakeelseks saab Heli Künnapase lasteraamat «Karupoeg Lukas tahab saada viiuldajaks». See on armas lugu võimatuna näivate unistuste poole püüdlemisest ning nende saavutamisest. Teos on praeguseks tõlgitud nii inglise kui läti keelde. Lugu on sobilik algklasside lastele või ettelugemiseks eelkooliealistele. Teosel on kõvad kaaned ning ilusad värvilised pildid, mille on joonistanud Jana Valge.
 
Ukrainakeelne lasteraamat läheb trükki 15. märtsil ning seda tellitakse nii palju, kui soovijaid on. Seega saab selle päevani teost Heli Kirjastuse kodulehelt ette tellida siit: ukrainakeelne lasteraamat! . Raamatud saab kätte aprillikuu algul.
 
Enne tellimist tuleb otsustada, kas soovid raamatud hiljem ise kohale viia või tahad, et need otse mõnele abi vahendavale organisatsioonile saadetaks. Viimase korral tuleb eelnevalt kindlasti uurida, kuhu ja kuidas organisatsioon oma raamatupakki soovib ning info tellimusele lisada.
 
Esmased elutingimused on sõjapõgenike puhul väga olulised. Järgmise sammuna aga tulebki tegeleda sellega, kuidas ka edasi elamisega hakkama saada. Raamat on selleks hea abiline. Suur tänu, et raamatuid kinkides aitad oma ukrainakeelse lasteraamatu soovijatele lähemale tuua.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles