Tallinna Keskraamatukogu kutsub kevadet veetma luule lainel

Raamatuportaal
Copy
Jürgen Rooste.
Jürgen Rooste. Foto: Postimees

Tallinna Keskraamatukogu tähistab peagi saabuvat rahvusvahelist luulepäeva võimalustega luulet lugeda, kuulata ja seda ise luua.

Luulepäeva ootuses loositakse alates 14.03 kuni 21.03 välja hulgaliselt luuleraamatuid kõigi vahel, kes laenavad Tallinna Keskraamatukogust luulet ja jätavad loosis osalemiseks oma kontaktandmed. Raamatukogu võtab võitjatega ühendust peale 21. märtsi.

Kuni 18. märtsini avaldatakse Tallinna Keskraamatukogu YouTube'i kanalis igal argipäeval üks intervjuu tuntud luuleriimide loojaga. Juba on huvilistele vaatamiseks ja kuulamiseks üleval intervjuu luuletaja FS-iga (kodanikunimega Indrek Mesikepp) ning muusiku ja tunnustatud laulusõnade autori Hendrik Sal-Salleriga. Lisandumas on intervjuud Maarja-Liis Mölderi, Veronika Kivisilla, Maarja Kangro, Sveta Grigorjeva, Allan Keiani ja Taavi Eelmaaga. Loojaid intervjueerivad luuletaja ja Pääsküla raamatukogu juhataja Aimur-Jaan Keskel ning luuletaja Mari-Liis Müürsepp.

Rahvusvahelisel luulepäeval, 21. märtsil kl 18.00 on luulehuvilised oodatud osalema veebiüritusel «Luule lainel», kus oma loomingut esitavad eripalgelised luuletajad Jürgen Rooste ja Kalev Vapper. Mõlemad esinejad on mitmekülgsed loovisikud – Jürgen Rooste on lisaks luuletustele kirjutanud laulusõnu Lenna Kuurmaale, Tanel Padarile ja erinevatele punkbändidele, Kalev Vapper aga tegeleb lisaks luule ja laulusõnade loomisele ka muusika ja fotograafiaga. Lisaks luule esitamisele räägitakse luulest, luuleraamatutest ja raamatukogudest, vestlust juhib Aimur-Jaan Keskel. Ürituse teises pooles on vaba lava, kus huvilised saavad ette kanda nii enda kui teiste autorite luuletusi. Üritus on tasuta ja toimub Zoomis, täpsemat infot selle kohta leiab raamatukogu veebilehelt.

«Luule lainel» videointervjuude loomist ja veebiürituse korraldamist toetab Eesti Kultuurkapital.

Lisaks ootab Tallinna Keskraamatukogu kõiki esitama varem avaldamata luuletusi näitusele «Luuleplahvatus»​. Vabalt valitud teemal kirjutatud luuletusi võivad näitusele väljapanekuks tuua või saata igas eas huvilised, oodatud on nii eesti- kui võõrkeelne luule. Omaloomingut saab näitusele esitada 14. märtsist kuni 14. aprillini Tallinna Keskraamatukogu teenindusosakondades ja haruraamatukogudes kohapeal, posti teel ning meilitsi paaskula@tln.lib.ee või oismae@tln.lib.ee, märgusõnaga «Luuleplahvatus». Rohkem infot luuletuste esitamise ja näituse kohta leiab raamatukogu veebilehelt. Näitus avatakse Pääsküla ja Väike-Õismäe raamatukogus 3. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles