Tiit Trofimov: sisemine vabadus on mehe jaoks kõige olulisem

Raamatuportaal
Copy
Tiit Trofimov.
Tiit Trofimov. Foto: Erakogu

Enesearengu teejuht, raamatu «Lõpp on algus» autor Tiit Trofimov kirjutab, et mehed on Marsilt ja naised Veenuselt - seepärast Jumal ongi loonud nii erinevad kehastused, maise mehe ja maise naise, et oleks ilu, võlu ja maailm ei muutuks igavaks. Samas on mõlemas need pooled olemas, sest loode on esmalt naisolevuses ja siis hakkab temast kujunema kas naine või mees.

Tähtis on vastu võtta nii mees- kui naispool iseendas

Trofimov selgitab, et mehed ja naised on erinevatel planeetidelt, neil on erinevad kasvatusmeetodid, erinev ühiskonnasurve ja ka visuaalne nägemus mees- ja naisolevusest on väga erinev.

Ent kui me hakkame võtma vastu nii mees- kui naispoolt iseendas, hakkame teineteist ka paremini mõistma. Mida rohkem me iseendaga ühendusse lähme, seda paremini näeme mõlema poole vaatevinklit.

Mida mehed tegelikult tahavad?

See on iidvana küsimus, nagu ka see, mida tahavad naised. Trofimov arvab, et kui mees on iseendaga heas kontaktis, soovib ta tunda vabadust olla see, kes ta on. Ta rõhutab, et see ei tähenda, et ta ei võiks olla suhtes, omada perekonda või elada kellegagi koos, ent just see sisemine vabadus on mehe jaoks kõige olulisem.

«Samamoodi nagu naisedki, vajavad mehed ärakuulamist ja ei soovi hinnangute andmist,» nendib Trofimov. Naistel soovitab ta mehele lihtsalt väljendada enda tundeid, mis mehe jagamine neis tekitas, alati ei pea pakkuma välja lahendust.

«Mees soovib samamoodi nagu väike poiss tema sees ennast väljendada, mida ta tunneb, mida märkas ja mida sooviks. Kui mees seda naisega jagab, läheb elu palju ilusamaks,» on ta kindel.

Meestel soovitab ta naisele selgitada oma vajadusi läbi südame. «Ära tee seda ego- või ajutasandilt, vaid proovi end väljendada tunnetetasandil,» soovitab ta.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles