Hugh Jackmani lemmikraamatud, mida saab lugeda ka eesti keeles

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Hugh Jackman filmis "Les Miserables."
Hugh Jackman filmis "Les Miserables." Foto: AP Photo/Universal Pictures, Laurie Sparham/Scanpix

Austraalia laulja, näitleja ja produtsent Hugh Jackman, kes on enim tuntud filmist «X-Mehed», rääkis väljaandele O Magazine, millised on tema lemmikraamatud. Teiste seas mainis ta kahte teost, mis on ka eesti keelde tõlgitud.

Hermann Hesse, «Siddhartha»
 
«Mulle anti see raamat, kui läksin näitlemist õppima,» meenutas Jackman. «Näitlemine oli minu jaoks kõige tõhusam viis teada saada, kes ma olen ja mida elu tähendab. See raamat räägib noormehest, kes järgib küll reegleid, kuid kahtleb selles, mis on tõsi. Mis on tema enda jaoks tõsi. Ta saab kinnituse, et on õigel teel. Siddhartha püüdlused tuletavad meelde, et me peame alati leidma oma tõe. Olen selle raamatu innukas eestvõitleja – olen seda laiali kinkinud umbes 100 eksemplari.»
 
John Steinbeck, «Vihakobarad»
 
Raamatut lugedes tundis Jackman, et see kirjeldab ka tema enda elu. «Sellest ei ole kaua aega möödas, kui mu elu keerles ainult minu enda ümber. Sel ajal, kui toda raamatut lugesin, olin abielus ja hakkasin tasapisi jõudma arusaamisele, et kui elu on andnud sulle palju võimalusi, siis on sul ka kohustusi mitte ainult oma pere ja kogukonna, vaid ka sellest väljapoole jääva ees,» selgitas ta. «Kui sinu võimauses on midagi teha, siis peaksid seda tegema.»
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles