Jan Kaus ja Kaupo Kikkas esitlevad koos uusi raamatuid, mis räägivad avarusest

Raamatuportaal
Copy
Jan Kaus.
Jan Kaus. Foto: Eero Vabamägi

23. ja 24. märtsil Tartus ja Tallinnas toimuvad Jan Kausi ja Kaupo Kikkase uute raamatute esitlused.

Kaupo Kikkase «Sisekosmos» ja Jan Kausi «Vaade» on pealtnäha erinevad teosed – esimene on samanimelise kunstiprojekti põhjal loodud fotoraamat, teine aga raamatukujuline essee. Ometi räägivad need kaks raamatut samast asjast: avarusest. Avarusest inimeste sees ja nende ümber, inimliku avatuse sisse- ja väljavaadetest.

Kaupo Kikkase raamatu «Saja lugu» esitlus.
Kaupo Kikkase raamatu «Saja lugu» esitlus. Foto: Liis Treimann

Kaupo Kikkase avarusekäsitlus poetiseerib avaruse ajalist mõõdet: mütoloogiat, kultuuriajalugu ja inimkonna tulevikku, Jan Kausi «Vaade» aga avaruse ruumilist mõõdet: inimese ja maastike suhteid. Kahe raamatu ühisel esitlusel saavad need mõõtmed kokku, avanevad: Kikkas räägib Kausi avarusest ja Kaus Kikkase avarusest.

Jan Kaus on kirjanik, kes on avaldanud paarkümmend raamatut. Viimastel aastatel on sagenenud Kausi koostööd erinevate kunstnike, muusikute ja teatritegijatega, selliste koostööde hulka kuulub ka osalemine Kaupo Kikkase «Sisekosmose» mõtestamisel.

Kaupo Kikkas on tunnustatud fotograaf ja kunstnik. Kikkase raamat «Sisekosmos» ilmub koos tema samanimelise kunstiprojektiga, mida eksponeeritakse Tallinnas Fotografiska fotokeskuses. Raamatus on lisaks Kikkase töödele kuue kirjaniku tekstid.

Esitlused ja autorivestlused toimuvad 23. märtsil kell 17 Tartus Tasku keskuses ning 24. märtsil kell 17 Tallinnas vanalinna Rahva Raamatu kaupluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles