Lasteraamatu «Maia ja sõbrad» müügitulu läheb Ukraina lastele

Raamatuportaal
Copy
Ilona Martson.
Ilona Martson. Foto: Remo Tõnismäe

Kirjastus Koolibri avaldab aprilli viimasel nädalal Ukraina kirjaniku Larõssa Denõssenko lasteraamatu «Maia ja sõbrad», mille müügitulu läheb Ukraina lastele.

Raamatut saab juba praegu ette tellida Apollo, Rahva Raamatu ja Koolibri veebipoest ja sel moel kohe Ukraina lapsi toetada. Lähiajal ilmub raamat ka Soomes, Rootsis, Saksamaal, Poolas, Ühendkuningriigis, Austraalias ja USA-s.

Larõssa Denõssenko lasteraamat «Maia ja sõbrad».
Larõssa Denõssenko lasteraamat «Maia ja sõbrad». Foto: Raamat

«Maia ja sõbrad» on jutustus 17 erinevast perekonnast pärit klassikaaslasest. Nende hulgas on nii perekond, kes on pidanud Krimmist põgenema, kui ka lapsed, kelle vanemad on kadunud. Nende laste ja perede lood näitavad, kuidas Ukraina lapsed on viimase kaheksa aasta jooksul elanud, olles kogu aeg pidanud arvestama sõjaohuga.

Raamatu tõlgib ukraina keelest Ilona Martson. «See raamat räägib sellest, et iga laps vajab armastust. Perekonnad võivad olla erinevad, aga armastuse vajadus jääb. Ja tegelikult ei ole see sünge, vaid pigem rõõmus, ilus ja aus raamat,» ütles tõlkija.

Kogu raamatu müügist saadav tulu läheb Ukraina kultuurikeskusele.

Kampaaniaga on ühinenud trükikoda Greif ja paberitootja Antalis, Postimees Grupp, Õhtuleht, Apollo Raamatud ja Rahva Raamat. Raamatut saab ette tellida Apollo, Rahva Raamatu ja Koolibri veebipoest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles