Maxima uues lasteraamatus on Remo Savisaare fotokleepsud

Raamatuportaal
Copy
Remo Savisaar
Remo Savisaar Foto: Elmo Riig

Selle nädala teisipäevast tuleb taas müügile Maxima tellimusel valminud ja mitu aastat Eesti populaarseimaks raamatuks tunnistatud lasteraamat koos nuputamisvihikuga. Petrone Prindi ja tuntud loodusfotograafi Remo Savisaarega koostöös valminud raamat kannab nime «Lood loodusest». Raamatu idee ja teksti autor on Epp Petrone, kes kirjutab raamatu valmimisest oma blogis.

«Maxima on juba viis aastat olnud ainuke jaekett Eestis, kes on annab välja lasteraamatut, mille lood on seotud Eestiga ja mida antakse välja koostöös kohaliku kirjastusega. Selleaastane raamat keskendub lugudele Eesti loodusest ja on unikaalne seetõttu, et teeme koostööd rahvusvaheliselt tunnustatud Eesti loodusfotograafi Remo Savisaarega,» rääkis Maxima Eesti müügiosakonna juht Marge Kikas.

Nii nagu varasematel aastatel, antakse raamatut välja nii eesti- kui venekeelsena. Sinna saavad lapsed saavad koguda 100 kleepsu Remo Savisaare fotodega – nad peavad panema need kindlatesse kohtadesse raamatus. Raamatuga kaasneb nuputamisvihik, kus on erinevaid nuputamis- ja joonistamisülesandeid.

«Sel aastal teeme koostööd kirjastusega Petrone Print, kellega andsime välja ka oma esimese raamatu «Meie Eesti», mis on seni olnud meie kuulsaim lasteraamat,» lausus Kikas. Tema sõnul on sel aastal muutunud ka raamatu formaat – erinevalt varasemast kasutatakse sel korral küsimus-vastus formaati.

Kajastust leiavad kõige levinumad laste küsimused loomade kohta. Neile on raamatus lühikesed ja selged vastused, mis aitavad vanematel lastele vastata. Raamat on ennekõike suunatud lasteaialastele ja algklasside õpilastele, nende kasvatajatele, õpetajatele ning lapsevanematele.

Maxima annab lasteraamatut välja viiendat aastat. Esimest korda tehti seda 2018. aastal Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul. Kuna raamat osutus väga populaarseks, otsustati selle väljaandmisega jätkata. «Seda on hakanud hindama ka Eesti lapsed ja nende vanemad, kuna mitu aastat on meie raamat olnud Eesti kõige müüdum raamat,» sõnas Kikas.

Ka 2021. aastal oli Maxima tellimusel valminud lasteraamat Eesti Kirjastuste Liidu liikmete enim müüdud raamat. Eelmisel aastal koostöös kirjastusega Päike ja Pilv valminud raamat «Minu tulevik Eestis. 40 vahvat ametit» pani eesti- ja venekeelse versiooniga ning sellega kaasas käinud nuputamisraamatukogu kinni kolm esimest kohta – nagu kahel varasemal korral. Eelmise nelja aastaga on Maxima müünud kokku 138 000 lasteraamatut ja jaganud 15 miljonit kleepsu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles