Näitleja John Cho soovitab raamatut, mis on ka tänapäeval aktuaalne

Raamatuportaal
Copy
John Cho.
John Cho. Foto: Dave Starbuck via www.imago-images.de/ Scanpix

Maailmakuulus näitleja John Cho, kes on peamiselt tuntud filmidest «Harold & Kumar», «Star Trek» ning Netflixi sarjast «Cowboy Bebop», on kirjutanud lasteraamatu. Tema debüütromaan «Troublemaker» (Tülitegija) sobib lugemiseks vanusele 9-12.

Raamatu ilmumise puhul küsis Amazon Cholt, mida ta ise on viimasel ajal lugenud ja milline raamat on talle eriti hea mulje jätnud. Cho kiitis tšehhi kirjaniku Milan Kundera romaani «Nali», mis on ilmunud ka eesti keeles.

Milan Kundera.
Milan Kundera. Foto: Miguel Medina

«See raamat on vana, aga väga hea,» sõnas Cho. «See on üks minu lemmikromaane ja tundub praegusesse aega eriti sobiv, kui arvestades poliitilist maastikku, kus oleme viimastel aastatel elanud.»

Cho selgitusel on «Nali» absurdne ja naljakas. «Jutustuse kaudu muutub nali täiesti ja hirmutavalt usutavaks,» lisas ta.

Milan Kundera kujutas oma 1965. aastal lõpetatud romaanis elu ja inimesi, kellega saatus on kurja nalja teinud. Huvitavas minavormis esinevate tegelaste kaudu on näidatud «reaalse sotsialismi» inimvaenulikkuse ja moraalse allakäigu põhjusi. 

Milan Kundera (s 1929) etendas tähtsat osa Tšehhoslovakkia 1968. aasta sündmustes. Sattunud oma kodumaal põlu alla, oli ta sunnitud sealt lahkuma, «Nali» aga kanti seal keelatud kirjanduse nimistusse. Praeguseks on Kundera Tšehhi kodakondsus taastatud, kuid ta elab jätkuvalt Pariisis ja peab end pigem prantsuse kirjanikuks. Milan Kundera on 92-aastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles