Eesti raamatupood valiti maailma parimaks raamatupoeks (2)

Raamatuportaal
Copy
Rahva Raamatu Viru Keskuse pood.
Rahva Raamatu Viru Keskuse pood. Foto: Andres Teiss

Eesti vanima raamatumüüja Rahva Raamatu Viru Keskuse pood valiti Londoni raamatumessil maailma parimaks raamatupoeks.

42-aastase ajalooga Londoni raamatumess teatas eelmisel nädalal, et valis välja maailma parima raamatupoe. Lisaks võitjaks kuulutatud Rahva Raamatu Viru Keskuse kauplusele olid nominentideks veel Hispaanias asuv La Mistral ja Norra Norli Universitetsgata.

«Me oleme väga rõõmsad, et kokku peaaegu poolteist aastat kestnud Viru Keskuse raamatupoe ümbersünd õnnestus niivõrd hästi, et seda märgati ka laias maailmas ja võitsime nii prestiižse auhinna!» ütles Rahva Raamatu juhatuse esimees Viljar Ots.

Londoni raamatumessi International Excellence Award’i komisjon hindab raamatupoe valimisel nii üldist atmosfääri ja stiili, innovatiivsust, loomingulisust, klienditeeninduse taset ja müüjate asjatundlikkust kui ka oskust ühendada füüsiline raamatupood digitaalsete võimalustega.

Rahva Raamatu Viru Keskuse kaupluse ja kliendi ostuteekonna ümberkujundamisel oli väljakutseks, kuidas luua uue põrandaplaani puhul poele hubane atmosfäär 5 kilomeetri riiulite ja 48 000 raamatuga, tuhandete mängude, filmide, muusika ja kingitustega. Eesmärk oli panna nii suured kui ka väikesed külalised tundma, et poes on väga mõnus ja rahulik ning võib julgelt aja maha võtta, poodi kauemakski jääda ja endale meelepärast lugemist leida. Sellele aitavad kaasa ka raamatupoe müügiriiulite vahel olev kohvik ja mitmed vaiksed istumisnurgad. Lisaks on poes olemas ka lava, mis sobib nii raamatuesitluste ka kui ka muude sündmuste korraldamiseks.

«Eesti inimesed on uuenenud poe väga hästi vastu võtnud ja meie müük on kasvanud 30% võrreldes eelmise sama perioodiga. Kõige rohkem rõõmu teevad meile külastajad, kes kirjutavad meie sotsiaalmeedia kontodel, et jääksid meie juurde isegi ööbima, kuna pood on lihtsalt nii mõnus. Klientide poolt meile antav soovitusindeks on koguni 87,» lisas Ots.

Rahva Raamatu Viru Keskuse poe sisekujunduse autorid on UDDU arhitektid eesotsas Mari Otsaga ning keskkonnagraafika on loonud disainibüroo Velvet.

Londoni raamatumessi International Excellence Award antakse Rahva Raamatu Viru Keskuse kauplusele üle 7. aprillil Londonis toimuval galal.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles