Erki Pärnoja klaveripalad ilmuvad ka noodiraamatuna

Raamatuportaal
Copy
Erki Pärnoja.
Erki Pärnoja. Foto: Helina Kõrm

Täna ilmub rahvusvahelise klaveripäeva puhul Erki Pärnoja esimene klaveripaladest koosnev EP «Volga: Six Pieces for Piano». Seekord ei ilmu plaat küll füüsilisel helikandjal, aga see-eest saab endale soetada noodiraamatu ning proovida ise neid lugusid mängida.

«Mõte klaveripaladest koosnevast albumist on mu peas küpsenud juba mitu aastat. Kuigi minu peamiseks pilliks on kitarr, mängib klaver siiski väga suurt rolli minu töös ja loomingus. Ta on mulle oluliseks kaaslaseks hoolimata minu üsnagi piiratud võimetest,» sõnas Pärnoja.

Paljude lugude või teoste ideed on Pärnoja selgitusel alguse saanud just selle instrumendi taga istudes, otsides ja mõtiskledes. «Volga salvestamisel käesoleva aasta alguses oli minu jaoks väga teraapiline mõju. See kogemus andiski mulle tõuke nende miniatuuride noodistamiseks. Soovin, et inimesed, keda need palad kõnetavad, saaksid kogeda seda protsessi nii kuulaja kui ka esitajana — mängides neid lugusid noodiraamatust ning lisades neile oma hingamist,» rääkis Pärnoja.

Erki Pärnoja noodiraamat «Volga».
Erki Pärnoja noodiraamat «Volga». Foto: Raamat

Albumi ja noodiraamatu kaanekujunduse tegi kunstnik Kärt Hammer ja disainis ning küljendas kunstnik Helmi Arrak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles