10 väärt tarkusetera raamatust «Muuda oma mõtteid – muudad oma elu»

Raamatuportaal
Copy
Foto: Shutterstock

MaiWistiku looja, joogatreener ja loodusterapeut Mai-Liis Kivistik soovitab dr Wayne W. Dyeri raamatut «Muuda oma mõtteid – muudad oma elu».

Selle raamatu jaoks vaatas menukirjanik dr Wayne W. Dyer läbi sadu Daodejingi tõlkeid ning pani kirja 81 esseed, kuidas rakendada Laozi muistset tarkust tänapäeva moodsas maailmas. Seda teost tasub lugeda aeglaselt, üks peatükk päevas. Nagu Wayne ütleb: «See raamat muudab alatiseks viisi, kuidas näete oma elu, ning selle tulemusena hakkate elama uues maailmas, mis on kooskõlas loodusega.»

Siit leiad 10 head mõtet raamatust «Muuda oma mõtteid - muudad oma elu»

  • Kui märkad jäikust, siis tunnista ka seda iseendale. Ürita näha oma jäikuse põhjust ning muuda nii oma ego elutormide käes paindlikumaks. Sinu paindlikkus näitab omakorda teistele, et ka nende vaateviis on teretulnud. Nii väldid konflikte.

  • Mis saaks siis, kui päike vajaks heakskiitu ja nõuaks oma pingutuse eest tasu? See paistaks vaid seal, kus seda kõige enam hinnatakse või eluandva energiana kõige enam makstakse. Ole andja mitte võtja, pakkudes teistele vastutasu ootamata.

  • Teiste süüdistamise asemel keskendu iseenda mõistmisele. Tuleta endale meelde, et keegi ei saa sind muuta rahutuks ilma sinu enda nõusolekuta.

  • Lämmatage endas soov end teistega võrrelda.

  • Sisemine rahu on vägi. Selleks, et tunda end tugevana ei pea sa võitlema ega teiste üle valitsema. Kui elu näib hetkel raske, siis peatu ja mõtiskle, et oled vaid ühe mõtte kaugusel rahust.

  • Harjuta oma asjade ära andmist ja kellegi või millegi omamise vajadusest lahti laskmist. Kiindumus objektide, staatuse, kultuuri ja isegi teiste inimeste vastu takistab sul olemast tõeliselt vaba.

  • Märka ebatäiuslikkuses täiuslikkust, isegi siis, kui sinu ego ei suuda seda koheselt tabada. Samm sammu haaval areneme inimesena täielikuma ühtsuse poole.

  • Anna endale luba olla täiuslik, isegi koos kõigi oma näiliste puudustega. Pane kirja 10 asja, mille oled sildistanud enda juures ebatäiuslikuks. Seejärel võta see sama paber ja loe need punktid ükshaaval läbi. Mis tunne iga punkti puhul kehas tekib? Seejärel jaga sellele samale tundele juurde armastust mitte hinnanguid. Tee seda seni, kuni tunned muutust.

  • Ela lahti lastes ehk vabasta end muretsemisest, stressist ja hirmust. Kujutle, et oled hävimatu. Rahu asendab stressi, kooskõla asendab pingutuse, aktsepteerimine asendab vahelesekkumise ning hea õnn asendab hirmu.

  • Laienda halastust ja kaastunnet igale eluvormile, kaasa arvatud iseendale!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles