Festival «Hullunud Tartu» kutsub reedel ja laupäeval levist väljas olema

Raamatuportaal
Copy
Pildil «Hullunud Tartu» korraldaja Marja Unt.
Pildil «Hullunud Tartu» korraldaja Marja Unt. Foto: Margus Ansu

12. rahvusvaheline interdistsiplinaarne «Hullunud Tartu» festival kutsub 1.–2. aprillini kaasa hulluma.

Programm algab mõlemal päeval kell 17.00 Karlova teatris (Tähe 66) ja suubub seejärel öhe: reedel kultuuriklubis Salong (Vanemuise 19) ja laupäeval Ajuokse keldripoes (Kastani 42).

Seekordseks alapealkirjaks on «Levist väljas» ning külastajaid oodatakse oma nutimasinaid taskutes hoidma ja sulanduma üheks poeesiaga.

Lätist väisavad ülikoolilinna Artis Ostups ja Lote Vilma Vītiņa. Tartu linnakirjanik Paavo Matsinit saadab marionett-teater Čertik. Erinevates muusikalistes kooslustes leiab Jürgen Rooste, Lauri Sommeri ja Maarja Pärtna. Jaan Malin üllatab lausa mitme kollektiiviga.  Kirjandusnälga ravivad Øyvind Rangøy, Kristina Viin, Aliis Aalmann, Sanna Kartau ja Susanna Mett. Festivali põhiprogrammi algust ja lõppu palistavad Tartu kultuskollektiivid Iso Pullo ja Naelravi.

Reede õhtul toimub programmi viimane osa kultuuriklubis Salong, kus Merca esitleb suurepäraseid raamatuid. Kunstilise poole eest hoolitseb alternatiivne loomeinimeste kollektiiv Ajuokse – muuhulgas esitletakse laupäeval keldripoes maa-aluse kultuuriajakirja neljandat osa ja trükitakse koos loodussõbraliku siiditrükistuudioga Kuues Planeet Ukraina toetuseks T-särke. Laupäeval toimub ka festivali järelpidu kultuuriklubis Salong.

Vaata lisa siit. Festival kuulub Kirjanduslinn Tartu programmi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles