Laupäeval selguvad Eesti laste lemmikkirjanik ja -illustraator

Raamatuportaal
Copy
Nukitsa konkurss.
Nukitsa konkurss. Foto: Eesti Lastekirjanduse Keskus

Laupäeval, 2. aprillil 2022 kell 12–14 antakse Eesti Lastekirjanduse Keskuses välja Nukitsa konkursi auhind Eesti laste lemmikkirjanikule ja -illustraatorile. Tunnustus antakse üle rahvusvahelisel lasteraamatupäeval lastekirjanduse keskuses toimuval auhinnatseremoonial, kuhu on kutsutud osalema ka hääletanud lapsi üle Eesti.

Nukitsa konkurss on Eesti lastekirjanduse suursündmus, mille eesmärk on populariseerida raamatuid ja lugemist ning tunnustada meie lasteraamatute autoreid ja kirjastajaid. Lapsed valisid iga kahe aasta tagant toimuval Nukitsa konkursil Eesti parima kirjaniku ja illustraatori juba 16. korda. Kokku andis oma lemmikute poolt raamatukogudes ja veebis hääle 5277 noort lugejat vanuses 6–13 aastat.

Võitjatele teeb auhinna eriti armsaks see, et nad on välja valitud just noorte lugejate eneste poolt. Lapsed tegid oma valiku saja 2020. ja 2021. aasta jooksul ilmunud lasteraamatu hulgast. Kirjanikelt võistlesid algupärandid, kunstnikud astusid võistlustulle aga ka tõlkeraamatutele tehtud piltidega.

Nukitsa konkurssi korraldab Eesti Lastekirjanduse Keskus koostöös Eesti raamatukogudega alates 1992. aastast iga kahe aasta tagant. Varasemate laureaatide hulka kuuluvad näiteks kirjanikud Andrus Kivirähk, Ilmar Tomusk, Kristiina Kass ning kunstnikud Hillar Mets, Heiki Ernits, Edgar Valter jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles