Proovi seda lihtsat harjutust, et saada vabaks häbitundest

Raamatuportaal
Copy
Kreet Rosin-Pindmaa.
Kreet Rosin-Pindmaa. Foto: Marianne Pindmaa

Terapeut, harfimängija ja sisemist tasakaalu suurendavate praktikate õpetaja Kreet Rosin-Pindmaa kirjutab oma peagi ilmuvas raamatus «Elamise kergus», et häbitunne, mis sageli tekib millegi emotsionaalselt traumeeriva läbielamisel, ei pruugi üldse olla seotud inimese enda tegudega.

Tihtipeale on tegu põhjendamatu tundega – kuid selle tunde alusetus kahjuks ei vähenda kahjustavat mõju.

Kuna häbitunne mõjutab lisaks mitmele teisele elemendile ka maaelementi, siis pakub Rosin-Pindmaa välja ühe koputusteraapia sõnastuse selle tunde tasakaalustamiseks.

Häbitunde vabastamine koputamise abil

Enne koputama asumist joo vett, v.a juhul kui sinus juba on piisavalt vett.

  • Vali välja üks konkreetne juhtum, millega seonduvalt on sinu sees häbitunnet.

  • Määratle sind häiriva häbitunde intensiivsus skaalal 0 kuni 10.

  • Koputades karatepunkti piirkonnale, ütle: «Kuigi minu sees on häbitunnet seoses ..., ma siiski aktsepteerin, väärtustan ja armastan end sellisena nagu olen, või vähemalt jään avatuks võimalusele, et ühel päeval seda suudan, ning valin kaasa aidata qi vabamale liikumisele eneses.»

  • Koputades kahe sõrme otsaga (sinu jaoks sobiva tugevusega) koputusjadasse kuuluvatele akupunktidele, korda endamisi sind häiriva olukorraga seonduvat märksõna, nt «häbitunne».

  • Hinga paar korda sügavalt sisse ja välja.

  • Määratle uuesti sind häiriva tunde intensiivsus skaalal 0 kuni 10 ning pane tähele, kas see on läinud suuremaks, väiksemaks või jäänud samaks. Kui sind häirinud tunde intensiivsust väljendav number ei ole veel kahanenud nullini, siis tee järgmine koputusring. Kui muutust üldse ei ole, joo veidi vett, tee rangluu-hingamisharjutust ja muuda sõnastust või vali mõni muu lähenemisviis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles