Noortekirjanduse päeval ootab ees mitmekesine programm ja auhinnatseremoonia

Raamatuportaal
Copy
Noorted raamatukogus.
Noorted raamatukogus. Foto: Tallinna Keskraamatukogu

14. aprillil kutsub Tallinna Keskraamatukogu kõiki huvilisi osalema noortekirjanduse päeval «Noor loeb». Veebis toimuval sündmusel kuulutatakse välja Tallinna Keskraamatukogust kõige enam laenatud Eesti noorteraamatu autor ja populaarseimad noorteromaanid. Programmis leidub ka noortekirjandust ja -kirjanikke tutvustavaid üritusi nii eesti, vene kui inglise keeles.

Noortekirjanduse päeval antakse välja kaks Eesti noortekirjanduse auhinda. «Margus Karu auhinnaga tunnustatakse möödunud aastal Tallinna Keskraamatukogust kõige enam laenatud Eesti noorteraamatu autorit ning «Noor loeb» auhinna pälvivad noortele enim meeldinud 2021. aasta noorteromaanid,» selgitas laste- ja noorteteeninduse peaspetsialist Merle Tanilsoo. «Noortel oli seekord väga palju lemmikuid ja parimate vahel käis vägagi tasavägine võistlus,» lisas Tanilsoo.

Margus Karu auhinna üleandmist saab otseülekandena jälgida kell 10 ning «Noor loeb» auhindade üleandmist kell 18.

Teistest suurematest sündmustest saab kell 11 veebis jälgida Tallinna Ülikooli eesti kirjanduse dotsent ning laste- ja noortekirjanduse uurija Ave Mattheuse loengut, mis annab ülevaate praegusest noortekirjandusest. Kell 14 toimub ülekanne lastekirjanduse uurija Jaanika Palmi juhitavast vestlusringist «Kuidas päästa noortekirjandus?», kus otsitakse vastuseid küsimusele, mida tuleks teha eesti noortekirjanduse populariseerimiseks. Lisaks toimuvad päeva jooksul kohtumised mitmete kirjanikega, erinevad töötoad ja Skype raamatuklubi. Täpsema kava leiab Tallinna Keskraamatukogu veebilehelt.

Noortekirjanduse päeval osalemine on tasuta. Noortekirjanduse päeva tähistamisega ühinevad ka teised Eesti raamatukogud, nende üritused on leitavad sotsiaalmeedias teemaviitega #noortekirjandusepäev. Sündmus kuulub raamatukogude aasta programmi.

Noortekirjanduse päeva korraldab Tallinna Keskraamatukogu koostöös Eesti Noortekirjanduse Ühinguga. Päeva korraldamist toetavad Eesti Rahvakultuuri Keskus ja kirjastus Tänapäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles