GALERII Raamatu ja roosi päeval sai roosi vahetada tasuta raamatu vastu

Raamatuportaal
Copy

23. aprillil tähistatakse rahvusvahelist raamatu ja roosi päeva. Tähtpäeva puhul sai igaüks kinkida Apollo raamatupoe müüjale roosiõie ja valida selle eest omale ühe tasuta raamatu.

Raamatupäeva tähistamine algas juba pea sada aastat tagasi Barcelonas, mil üks kohalik raamatukaupmees soovis suurendada kirjanduse mõju ja süvendada inimeste lugemisharjumusi. 1995. aastal kuulutas UNESCO Kataloonia raamatu ja roosi päeva ühtlasi rahvusvaheliseks raamatu ning autoriõiguste päevaks.

«UNESCO deklaratsioonis on märgitud, et raamatud on vabaduse, ühtsuse ja rahu sümbolid. Tänase maailma kontekstis on omandanud need sõnad veel tugevama ja erilisema väärtuse. Ärevusega toimetulemiseks on mitmeid meetodeid, mis aitavad hoida sisemist rahuseisundit ja pidepunkti. Üheks selliseks variandiks on raamatute lugemine. Kui lugeda raamatuid igapäevaselt vähemalt kuus minutit, siis uuringutele tuginedes väheneb stress ligi 68%. Raamatute lugemine ei ole tegevus, mida tehakse kiirustades. See võimaldab teha kerge pausi ning eemalduda stressifaktoritest. Raamatu ja roosi päeva traditsiooni jätkamisega soovime tõsta esile raamatu tähtsust inimese ja ühiskonna tasemel,» märkis Apollo Kaupluste turundusjuht Ardo Krass.

23. aprillil tähistatakse Eestis lisaks raamatu ja roosi päevale juba kümnendat korda ka veteranipäeva. «Eesti Vigastatud Võitlejate Ühingul on au, et veteranipäev läheb kokku niivõrd tähendusrikka päevaga meie pikaaegse koostööpartneri Apollo raamatupoodides, mil rõhutakse vabadusele, ühtsusele ja rahule. Meie veteranid on siiani teinud ja teevad ka edaspidi selle kõige nimel tööd ning seetõttu on meil hea meel anda oma panus ka raamatu ning roosi päevale, vahetades raamatupoodides roosiõie lugemisvara vastu,» lisas Sinilille heategevuskampaania koordinaator Laura Milk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles