Ilmus uustrükk Aino Perviku romaanist «Kiikujad väravakaartel»

Raamatuportaal
Copy
Kirjanik Aino Pervik.
Kirjanik Aino Pervik. Foto: Peeter Langovits

Kirjastus Salv on andnud välja uustrüki Aino Perviku aastal 1989 ilmunud romaanist «Kiikujad väravakaartel», mis on autori tõenäoliselt olulisim täiskasvanutele mõeldud teos.

Raamatu peategelane on edukas südamearst Jaagup Kunning, kelle elu on suurepärases korras, kuni ühel õhtul variseb see traagilise lõpuga vembu tagajärjel kokku. Surma piirilt tagasi tulnuna ei suuda mees enam endist viisi edasi elada ja asub otsima seda, mis tõeliselt tähtis…

Aino Pervik, «Kiikujad väravakaartel».
Aino Pervik, «Kiikujad väravakaartel». Foto: Raamat

Romaan on korraga terav sissevaade 1980ndate aastate Eesti ellu ja mõtisklus ajatute, üldinimlike küsimuste üle.

«Millest koosneb inimene? Kas ainest, mis on arstide poolt mõõdetav, mälestustest, kogemustest või siiski millestki veel? Neid küsimusi esitame endale siis kui elu meid pikali lööb…» ütleb näitleja Evelin Võigemast. ««Kiikujad väravakaartel» on proosa, mis oma poeetilisuses mõjub kui luule.»

Kirjanik Jan Kausi selgitusel on sisemise selgusega üldjoontes samad lood, mis nõelaga heinakuhjas. «Aino Perviku «Kiikujad väravakaartel» on nagu detailirikas kaart, mis kutsub lugejat selle selguse poole liikuma; teadvuseks kutsutava kaardimaja kaart,» ütleb ta raamatu kiituseks.

Raamatu esitlus toimub 22. aprillil kell 18 Kirjanike Liidu musta laega saalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles