Maxima uus lasteraamat osutus niivõrd edukaks, et seda trükitakse juurde

Raamatuportaal
Copy
Epp Petrone, Remo Savisaar, «Lood Loodusest».
Epp Petrone, Remo Savisaar, «Lood Loodusest». Foto: Raamat

Viiendat korda Maxima tellimusel valminud ja mitu aastat Eesti populaarseimaks raamatuks tunnistatud lasteraamat on selgi aastal Eesti laste ning nende vanemate seas väga populaarseks osutunud. Suure nõudluse tõttu trükib jaekett raamatut lausa juurde.

«Meie selleaastane lasteraamat «Lood Loodusest» on Eesti laste poolt niivõrd hea vastuvõtu saanud, et oleme otsustanud seda enne kampaania lõppu ka juurde trükkida,» rääkis Maxima Eesti müügiosakonna juht Marge Kikas.

Kui algselt trükiti jaeketi selleaastase lasteraamatu eestikeelset versiooni 15 000, siis nüüd telliti 2000 raamatut veel juurde. Need jõuavad müügile esmaspäevast, 25. aprillist.

«Kuna raamatu eestikeelne versioon osutus mullusest veelgi populaarsemaks, otsustasime selle tiraaži suurendada,» põhjendas Kikas. Raamatu algne tiraaž koos venekeelse versiooni ja nuputamisraamatuga oli 35 500.

Selle nädala alguse seisuga oli Maxima müünud alates kampaania algusest, 22. märtsist juba 24 000 raamatut koos nuputamisraamatuga, mis on 68% seni tellitud kogusest. 

Nii nagu varasematel aastatel, antakse raamatut välja nii eesti- kui venekeelsena. Sinna saavad lapsed koguda 100 kleepsu Remo Savisaare eksklusiivsete fotodega – nad peavad panema need kindlatesse kohtadesse raamatus.

Eelkoolilastele ja algklasside õpilastele kirjutatud Epp Petrone lasteraamat «Lood loodusest» on korraga nii loodusteatmik lastele kui ka selgitamiskäsiraamat laste vanematele, sest laste kõige levinumad küsimused loomade kohta saavad seal selged, lühikesed ja lihtsad vastused. Lisaks kaasneb raamatuga ka nuputamisvihik, kus on erinevaid nuputamis- ja joonistamisülesandeid.

Maxima annab lasteraamatut välja viiendat aastat. Esimest korda tehti seda 2018. aastal Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul. Kuna raamat osutus väga populaarseks, otsustati selle väljaandmisega jätkata. Ka mullu, 2021. aastal oli Maxima tellimusel valminud lasteraamat Eesti Kirjastuste Liidu liikmete enim müüdud raamat.

Maxima selleaastase «Lood loodusest» raamatu tekstide autoriks on tuntud kirjanik Epp Petrone. Tema kirjastusega Petrone Print tegi jaekett koostööd ka oma esimese, 2018. aastal välja antud ja suure populaarsuse saavutanud «Meie Eesti» raamatuprojekti puhul.

Raamat on ennekõike suunatud lasteaialastele ja algklasside õpilastele, nende kasvatajatele, õpetajatele ning lapsevanematele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles