Tartu lastekirjanduse auhinna laureaat on Kadri Hinrikus

BNS
Copy
Kadri Hinrikus.
Kadri Hinrikus. Foto: Peeter Langovits

Tartu lastekirjanduse auhinna võitis Kadri Hinrikus raamatuga «Elevant», mille andis välja kirjastus Tammerraamat.

Auhinnale kandideerisid 2021. aastal ilmunud laste- ja noorsooraamatud. Auhinna pidulik üleandmine toimub 17.-22. oktoobrini kavandatud Tartu laste- ja noortekirjanduse festivalil.

Kadri Hinrikus, «Elevant».
Kadri Hinrikus, «Elevant». Foto: Raamat

Varem teleajakirjanikuna ja praegu ajakirja Täheke toimetajana töötav Kadri Hinrikus avaldas esimese lasteraamatu «Miia ja Friida» 2008. aastal, aasta hiljem ilmunud mälestusteraamat «Kui emad olid väikesed» tõusis juba Eesti kultuurkapitali lastekirjanduse aastapreemia nominendiks. Sama tunnustuse osaliseks on saanud ka jutustus «Kui haldjad sind hoiaksid» ning «Katariina ja herned». Kadri Hinrikuse sulest on ühtekokku ilmunud tosin lasteraamatut.

Žürii hinnangul on «Elevant» lummava kaanekujundusega imearmas raamat, kaasaegne «Kadri», kus on nii täituvaid kui täitumatuid unistusi, sõprust ja koostööd, aga ka kosutav õnnelik lõpp. Autor on osanud lihtsal moel kirjutada rasketest asjadest: armastusest, koolikiusamisest, hirmudest, märkamisest ja mittemärkamisest. Hoolimata käsitletud probleemide tõsidusest on «Elevant» soe ja positiivne raamat.

Kadri Hinrikuse «Elevandi» kõrval kandideerisid Lapsepõlve auhinnale Riho Undi «Siniste vagunitega rong», Indrek Koffi «Kuhu lapsed said», Reeli Reinausi «Rahel, Anders ja ajaaugud» ning Kersti Kivirüüti «Mina, Raimo. 5. klass».

Tartu lastekirjanduse auhinda antakse välja alates 2015. aastast, Kadri Hinrikus oli ka 2018. aasta laureaat. Kaheksa aasta jooksul on auhinna võitnud veel Kairi Look, Andrus Kivirähk, Reeli Reinaus, Jana Maasik, Tuul Sepp ja Triinu Laan. Nagu eelmistel aastatelgi, on Tartu linnal kavas kinkida auhinnatud raamat sobivas vanuses Tartu kooliõpilastele.

Lapsepõlve auhinda rahastab Tartu linn, auhinna väljaandmist korraldab Tartu linnaraamatukogu koos mänguasjamuuseumiga. Viieliikmelise žürii tööd juhtis 2020. aasta auhinna laureaat Tuul Sepp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles