Suhteekspert: mehed on need, kellest sõltub, kas suhe õitseb või jookseb karile (1)

Raamatuportaal
Copy
Foto: Shutterstock

Teaduspõhisele infole ja teooriale toetuv raamat «Mida naised tahavad. Käsiraamat meestele» toob välja maailmakuulsa suhteeksperdi John Gottmani kuulsas Armulaboris teostatud uuringutest koorunud uskumatu tõsiasja: mehed on need, kellest sõltub, kas suhe õitseb või jookseb karile.

See käsiraamat räägib meestele, kuidas meeldida naisele, kuidas talle läheneda ja temaga kontakti saavutada, kuidas teda voodis rahuldada ja mille põhjal otsustada, kas suhe on õigel teel ning kuidas luua elukestev suhe. Raamatust leiab teaduspõhise vastuse küsimustele, mida naised meestes otsivad.

«Mida naised tahavad. Käsiraamat meestele»
«Mida naised tahavad. Käsiraamat meestele» Foto: Raamat

Raamat on väga huvitav ka naistele, sest sellest on võimalik palju enda kohta teada saada ja õppida. Ka aitab loetu mõista, millised suhteaspektid meestele kõige enam probleeme valmistavad.

Tegemist pole ühe või kahe inimese isikliku arvamusega, vaid raamatu väited põhinevad 40 aasta jooksul tehtud suure hulga (ja ka väga pikaaegsete) uuringute tulemustele, millele on viidatud ja mida kirjeldatakse. Ka on selles palju antropolooglisi paralleele ja mõtisklusi, mis aitavad meil kergendusega mõista, et paljud asjad on, nagu nad on, sest mingid mustrid on juba meie DNA-s.

Omaette väärtus on austus, millega autorid inimestesse, nii meestesse kui naistesse, ja suhetesse suhtuvad. Raamatu on koostanud John Gottman, Julie Schwartz Gottman, Douglas Abrams, Rachel Carlton Abram ja Lara Love Hardin.

Pühendumine kui teekond

Pühendumist võib defineerida kui soovi suhet kestmas näha ning selle nimel endast parima andmist. Kui sa pühendud, ütled sa: «See on naine minu jaoks, see on minu teekond ja see on minu tee.» Kui sa leiad «selle õige», siis sa hindad teda ja väljendad oma tänulikkust selle eest, mis ta sinu ellu toob. Sa ei võrdle oma suhet sellega, milline su elu vallalisena oleks. See on midagi palju enamat kui truudus ja lojaalsus, see on elupõline teekond, see on Kangelase teekond.

  • Mehed tahavad pühendumist sama palju kui naisedki.
  • Enamus mehi teab, kui on kohtunud «selle õigega». Selleks et olla ainus ja õige, peab naine tunduma nii õigena - ta kas lõhnab, tundub, maitseb voi näeb valja nii õige.
  • Armastusel on kolm etappi ja kõik need on väga selektiivsed. Sa ei saa igaühte armuda ja igaühega ei saa suhtest asja.
  • Abielumehed elavad kauem, teenivad rohkem ja on tervemad kui mehed, kes elavad koos naisega, kuid ei abiellu.
  • Teil ei pea olema sarnased huvid selleks, et paarina toimida, kuid te peate sobima selles, kuidas te konflikte lahendate, emotsioone ja armastust väljendate.
  • Ta on sinu jaoks õige, kui ta paneb sind tundma end paremana, elavamana, seikluslikumana, rõõmsamana ja armastatumana.
  • Selle ühe ja õige leidmine ning talle pühendumine tähendab, et sa teed kõik selleks, et te suhe kestma jääks.
Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles