GALERII ⟩ Merle Liivak Praksi ajakirjast EMA sai hooajaline raamat

Raamatuportaal
Copy

Eile toimus Viru keskuse Rahva Raamatus raamatajakirja «EMA: Tervenemine» esmaesitlus koos vaimsele tervisele pühendatud vestlusringiga, kus osalesid muusik Egert Milder ja kirjanik Eia Uus.

Emadepäeva teemalisel raamatuesitlusel käisid ka tuntud emad-isad, näiteks näitleja Maiken Pius, laulja Luisa Rõivas, saatejuht Kadi Jaanisoo, dirigent Jaan-Eik Tulve, fotograaf Laura Nestor.

«Ajakiri EMA ei olegi enam ajakiri, see on ajakirja ja raamatu vahepealne, kaks korda aastas ilmuv aeglane lugemisnauding,» ütles ajakirja EMA peatoimetaja Merle Liivak Praks. «Kuna emade-isade vaimne tervis on praegu suurema löögi all kui kunagi varem, keskendusime uues numbris vaimsele kosumisele.»

Egert Milder tunnistas esitlusel, et nende pere jaoks oli suur otsus rääkida raamatajakirjas sellest, kuidas nad mõni aasta tagasi kaotasid abikaasa Piret Järvis-Milderiga veel sündimata lapse.

«Valmisolek kogemust jagada tõukus soovist olla toeks teistele sarnases olukorras emadele-isadele, sest leinas aitas kõige enam teadmine, et me ei ole sellises olukorras ainsad,» lausus Milder.

Kirjanik ja kolumnist Eia Uus mõtiskles võimalusest, et ühel päeval võivad sarnaselt Ukrainale ka Eesti emad leida end püssiga kodumaad kaitsmas. «Kas ma suudaksin tekitada teadlikult võimaluse, et mu laps kasvab ilma emata? Kodumaad kaitseksin ma ju lapse nimel, aga mis kasu on tal kodumaast, kui tal ei ole ema?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles