Kirjandusfestivali HeadRead eesti kavas on esil uus ja oluline eesti kirjanduses

Raamatuportaal
Copy
Rainer Sarneti film «Vaino Vahingu päevaraamat». Vainu Vahing FOTO: Filmikaader
Rainer Sarneti film «Vaino Vahingu päevaraamat». Vainu Vahing FOTO: Filmikaader Foto: Filmikaader

Kirjandusfestivali HeadRead tänavune eesti kava ulatub verinoortest ja oma loometeed algavatest luuletajatest Eesti kirjanduses juba kinnistunud nimedeni. Põhirõhk on aasta jooksul ilmunud uutel ja olulistel teostel ja nende autoritel. Oma loomingust räägivad festivalil Loone Ots, Juta Kivimäe, David Vseviov, Kai Aareleid, Peeter Sauter, Elo Selirand ja Heli Kendra.

Uut Eesti luulet kuuleb juba neljapäeval, 26. mail Kirjanike majas, kui üles astuvad selle festivali noorimad esinejad «Verinooremapoolsed». Reedel, 27. mail saab Aidas tutvuda värske naisluulega, kui esinevad Anna Kaare, Triin Paja, Sanna Kartau, Talvike Mändla ja Piret Karro. Pühapäeval, 29. mail Pühavaimu kirikus toimuval luulemissal loevad väliskülaliste kõrval oma tekste Triin Soomets, Berit Kaschan ja Martin Algus.

Nagu tavaks, kuuluvad HeadRead juurde vestlusringid olulistel aktuaalsetel teemadel: reedel 27. mail Keskraamatukogus saab täpsemalt teada, mida kujutab endast «rohelise linna» mõiste; laupäeval, 28. mail toimuvad Aidas ja Keskraamatukogus vestlusringid kirjandustõlgete, kirjanduskriitika ja raamatukogude teemal; pühapäeval, 29. mail toimub Kirjanike majas aga vestlusring, kus Jessika Aro ja Marko Mihkelson arutavad uut julgeolekuolukorda.

Luuletajat ja tõlkijat Igor Kotjuhi saab 27. mail Kellerteatris näha poeesia- ja jazzitrio Faershtein/Siltšenko/Kotjuh koosseisus.

Muusikat leiab HeadRead kavast veelgi – Kellerteatris ja Kirjanike majas võib kuulata Kaisa Ling Thingi, Liina Saart ning Duo Ruutu koos Indrek Koffiga.

HeadRead ei unusta ka meie noorimaid lugejaid – lastele suunatud kava on koondunud Lastekirjanduse keskusse ja algab juba kolmapäeval, 25. mail. Sinna mahub Tiny Books töötuba reedel, 27. mail ja laupäeval, 28. mail ning raamatute vahetuslaat ja laulustuudio «Laulumarjad» kevadkontsert.

Kinos Sõprus linastuvas filmikavas «Kirjandus filmis» jõuab 27. mail veel kord ekraanile Rainer Sarneti mänguline dokumentaalfilm Vaino Vahingust «Vaino Vahingu päevaraamat».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles