Ashton Kutcher soovitab 4 käsiraamatut, mis teevad targemaks ja lihtsustavad igapäevast elu

Raamatuportaal
Copy
Ashton Kutcher.
Ashton Kutcher. Foto: Amy Sussman/Invision/AP/Scanpix

Ameerika näitleja, produtsent ja ettevõtja Christopher Ashton Kutcher loeb palju raamatuid, aga mitte väga ilukirjandust. Peamiselt köidavad tema tähelepanu hoopis aimeteosed majandusest ja ka laste kasvatamisest. Siin on valik tema soovitatud raamatuid, mis on ilmunud ka eesti keeles.

Paul Hawken, «Looduskapitalism»

Ashton Kutcher soovitab Twitteri vahendusel teost, mida peab väga heaks majanduse taastumise käsitluseks. 

Paul Hawkeni «Looduskapitalism» näitab, kuidas homsed edukaimad ettevõtted hakkavad oma keskkondliku vastutustunde pealt kasumit teenima.

Yuval Noah Harari, «Sapiens»

«See on terane raamat, millest ma viimasel ajal kõige rohkem räägin ja mida teistele jagan,» kiidab Kutcher.

Dr Yuval Noah Harari teos saab alguse ligi 70 000 aasta tagusest ajast, mil hakkas välja kujunema inimteadvus, ning uurib esmalt, missugust rolli mängis Homo sapiens globaalsete ökosüsteemide kujunemises ja mil moel pandi alus tänapäevase maailma tekkele. Seejärel vaadeldakse võimsaimate impeeriumide tärkamist ja arenemist ning seostatakse ammuseid suundumusi tänapäevaste teadussaavutustega, uurides üksiksündmusi laiemate ideede kontekstis.

Adam Grant, «Anna ja võta»

Kutcheri selgitusel annab raamat suurepärase ülevaate sellest, kuidas olla edukas. «Väga soovitatav lugemine,» märgib ta.

Oma teadustööle tuginedes näitab Whartoni ülikooli professor Adam Grant, millised lähenemisviisid avaldavad edu saavutamisele üllatavalt suurt mõju. Edu saavutamises ei pruugigi olla määravaks sellised omadused nagu pühendumus, töökus, andekus või õnn, mida oleme harjunud sellega seostama.

Jennifer Waldburger, «Lihtsalt magama»

See on raamat, mida Kutcherile meeldib teistele lapsevanematele kinkida, sest on sellest ise palju abi saanud.

Jill Spivack ja Jennifer Walburger on kogunud kuulsust kui kaks juhtivat eksperti laste ja une alal, sest nad annavad lastevanematele kõige olulisemad elemendid edu saavutamiseks – kohandatud magamisgraafiku, selged ja detailsed juhised ning palju emotsionaalset tuge ajal, mil laps õpib magama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles