Piret Tali tunnistab üles, miks temast Kalamaja hipsterit ei saanud

Raamatuportaal
Copy
Piret Tali. FOTO: Piret Tali
Piret Tali. FOTO: Piret Tali Foto: Piret Tali

14. mail kell 13 esitleb Piret Tali Kalamaja päevade raames Kalamaja muuseumi aias oma uut raamatut «Minu Kalamaja. Hipsteriks saamatu». Vestlusest muuseumi juhataja Kristi Paatsi ja raamatu autori vahel selgub, miks Piretil ikkagi jäi hipsteriks saamata.

Piret Tali, «Minu Kalamaja. Hipsteriks saamatu».
Piret Tali, «Minu Kalamaja. Hipsteriks saamatu». Foto: Raamat

«Kui ma eelmisel sajandil Kalamajja korteri ostsin, ei soovitatud sinna õhtuti üksi sattuda. Olen jälginud 22 aastat hämmastusega uue Kalamaja sünnivaevu, renessanssi ja keskklassistumist,» tutvustab Piret Tali raamatut. «Noore vallalise pintsaklipslasena, kes ma nullindatel olin, eelistasin veidrast ümbruskonnast taksoga tööle või pidutsema põgeneda. See kant oli siis karune. Ma ka ei vajanud elu vahetult väljaspool oma pesa. Veel.»

Sellal vaatas autor ringi kimades autoaknast inimesi, kes koerte või lastega keset päeva jalutasid. «Korraga sai ka minust üks neist, kellel oli laps, jagus aega ja tekkis huvi elukeskkonna vastu.»

2008. aastal avati Boheemi kohvik, kuhu ka Piret Tali koos kahepäevase esiklapsega sisse astus. «Laste sünd ja Kalamaja taassünd on astunud minu jaoks üht jalga. Linn on kasvanud koos meiega,» märgib ta. «Kas Kalamaja keskklassistus koos minuga? On ta nüüd valmis? Jah, ka mina sõidan aastaringselt retrorattaga, sain äsja kutsika, olen söönud vegeburksi ja joonud käsitööõlut. Aga ei taipa ikka veel, olin ma millalgi nende aastate jooksul hipster. Jäin ma selleks saamata? Või olen hipsteriks suisa saamatu?» 

Pärast raamatuesitlust viib Piret Tali huvilised «Minu Kalamaja» tuurile. Loe lähemalt siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles