PUHKUSREISI POLE VAJA ⟩ Õnnekoolitaja annab nõu, kuidas koduses keskkonnas õnnehetki luua

Raamatuportaal
Copy
Dalí Getter Karat.
Dalí Getter Karat. Foto: Kersti Niglas

Kas ka sina unistad puhkusereisist, et keskkonnavahetus tooks kaasa igatsetud tasakaalu-, rahu- ja õnnetunde? Kahtlemata aitavad päike, palmid ja liivarand – või hoopis lumised suusanõlvad, matkarajad või linnapuhkus, kuidas kellelegi – kaasa õnnehetkede kogemisele, ent õnnelik olemist ei tohiks edasi lükata tulevikku. Õnnekoolitaja ja raamatu «Õnn on otsus!» autor Dalí Getter Karat annab nõu, kuidas luua õnnehetki siin ja praegu, oma koduses keskkonnas.

1. Ümbritse ennast toetavate ja inspireerivate sõnumitega

Dalí toonitab, et see, millele pöörame oma tähelepanu ja kuhu panustame oma energiat, saab jõudu juurde. Seega kui soovid oma ellu rohkem õnne luua, tuleks ka tähelepanu hoida õnnelikkusel, positiivsusel, optimismil ja elujaataval suhtumisel. Hea nipp on panna oma telefoni ja arvuti taustapildiks sind väestavad sõnumid. Lisaks sellele soovitab ta seada ka kodus nähtavale kohale (nt vannituppa, töölaua juurde, kööki, öökapile, autosse) eri suuruse ja värviga märkmepabereid, kuhu on kirja pandud toetavad märksõnad, laused, meeldetuletused, mida soovid oma tähelepanus hoida ja mille energiat oma ellu juurde luua (nt «Ma olen ilus», «Ma olen alati hoitud», «Kõik juhtub alati õigel ajal» ja/või oma unistused, projektid, eesmärgid, mida soovid ellu viia).

2. Naerata alati oma peegelpildile

Õnnelikkusele aitab palju kaasa see, kui oleme iseenda parimad sõbrad ehk julgustame ja toetame ennast, peame endale motivatsioonikõnesid ja oleme enda suurimad fännid, mitte vaenlased. «Kuidas sa saaksidki olla õnnelik, kui sa pidevalt ütled endale, et sa oled vale, ei tee asju õigesti, niikuinii ebaõnnestud, ei saa millegagi hakkama, ei ole väärtuslik ega armastust väärt?» küsib Dalí. «Me ei pea olema nartsissistlikud ega ennast ülistavad, ent iseendaga sõber olemine on vajalik ja lisaks väga nauditav!» Seega naerata iseendale iga kord, kui peeglisse vaatad või kuskil enda peegeldust näed, ja ole iseendaga alati lahke.

3. Hoia tuju üleval õnnelaulude abil

Dalí nimetab õnnelauluks muusikapala, mis tõstab silmapilkselt tuju. «Meil kõigil on oma lemmiklaulud, mis panevad kaasa laulma, tantsima, pidutsema ja tähistama. Kui meeleolu on miinuses, siis õnnelaul võib sind sekundiga käima tõmmata ja tõsta su meeleolu lakke!» Tema sõnul toimib õnnelaul kõige efektiivsemalt ennetavalt. Teisisõnu soovitab ta õnnelaulu kasutada siis, kui tunned, et pead end mõneks raskemaks hetkeks või perioodiks ette valmistama. Kui keeruline moment on juba käes, siis ei pruugi meis enam olla nii palju tahtejõudu, et kuulata midagi rõõmsat, kuna sel hetkel võime olla ümbritsetud tugevast negatiivsest energiast, millega resoneeruvad paremini hoopis rasked või melanhoolsed lood.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles