Tallinna raamatukogudes algab aardejaht

Raamatuportaal
Copy
Tallinna Keskraamatukogu.
Tallinna Keskraamatukogu. Foto: Tallinna Keskraamatukogu

Tallinna Keskraamatukogu kutsub 7–12-aastaseid lapsi osalema otsimis- ja orienteerumismängus «Aardejaht». 16. maist 16. juunini kestva ettevõtmise jooksul on oodatud lapsed külastama võimalikult paljusid Tallinna Keskraamatukogu haruraamatukogusid ja teenindusosakondi ning lahendama seal etteantud ülesandeid.

Laste õpetamine ja suunamine toimib kõige paremini läbi mängu ning laste jaoks põneva tegevuse. 2022. aastal on mängulise Aardejahi teemaks loodus ning erinevate ülesannete eesmärk on anda uusi teadmisi eesti lindudest, loomadest ja loodusest üldisemalt. Teemasse mahub kõik, mis igapäevase eluga vähegi seotud ja nii on ka mängu ülesanded väga eriilmelised ja eritemaatilised.

Aasta aastalt on mängu maht kasvanud. Eelmisel aastal said lapsed mängida digiversiooni aardejahist, kuid sellel aastal on kõik oodatud raamatukogudele külla.

Mängu auhinnad on välja pannud kirjastused EGMONT Estonia, Eesti Raamat, Tiritamm, Matle, Raudhammas, lisaks veel Eesti Vabaõhumuuseum, Happy Days Travel ja Tallinna Keskraamatukogu.

Mängida saab nii eesti kui vene keeles. Paralleelselt aardejahiga saab osaleda ka raamatukogude aasta raames toimuvas üle-eestilises mõistatamismängus «Avasta Eesti raamatukogusid».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles