Enam kui 170 raamatukogu pakuvad kaugtöö tegemise võimalusi

Raamatuportaal
Copy
Põlva keskraamatukogus saab kaugtööd teha alaliselt. Fotol direktor Kati Maidla.
Põlva keskraamatukogus saab kaugtööd teha alaliselt. Fotol direktor Kati Maidla. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

17. mail toimub raamatukogude aasta raames üle-eestiline kaugtööpäev, kus enam kui 170 raamatukogu pakuvad huvilistele võimalust kasutada raamatukogusid kontorina. Nõmme raamatukogus seab sel puhul töökoha sisse kultuuriminister Tiit Terik.

Kultuuriminister Tiit Teriku sõnul on töökultuur teinud mõne aastaga suure hüppe ning paljudel on vabadus teha tööd just seal, kus parasjagu kõige sobilikum on. «Kontorist eemal töötamiseks on mitmeid variante, ka raamatukogud pakuvad selleks erinevaid võimalusi. Raamatukoguteenus on kõigile tasuta kättesaadav ning toetab seeläbi kaugtöövõimalusi ka nendes piirkondades, kus näiteks kodune internetiühendus ei pruugi väga hea olla,» lisas Terik.

Kaugtööpäeva raames valmis elektrooniline kaart, kust on kergesti leitav raamatukogude pakutavad vahendid ning võimalused kodust eemal töötamiseks.

«Kaugtöövõimalused jäävad avatuks kogu raamatukogude aastaks ja edaspidigi. Varem pole neid võimalusi hõlpsalt tarvitatavale kaardile kokku toodud,» täpsustas raamatukogude aasta projektijuht Liina Valdre. «Läheneva suvepuhkuste perioodil tasub seega meeles pidada võimalust teha kiireid tööasju lähimas raamatukogus,» lisas Valdre.

Ülevaatliku kaardi raamatukogudest, kus on saadaval kaugtöö tegemise võimalus, leiab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles