3 raamatut, mis õpetavad ravimtaimi ära tundma ja neid ka õigesti kasutama

Raamatuportaal
Copy
Mai-Liis Kivistik.
Mai-Liis Kivistik. Foto: Airi Leon

Loodusterapeut Mai-Liis Kivistik usub, et inimene peaks sõltuma loodusest ja olema sellega vahetus kontaktis, sest sealt tuleb kõik eluks vajalik. Igaüks meist on osa suurest tervikust. Keskkond, milles elame, mõjutab meid ja meie omakorda mõjutame keskkonda. Eestlaseid on alati peetud nõiarahvaks just tänu teadmistele ravimtaimest. Kui tunned taimede vastu huvi, soovitab Kivistik kolme raamatut, kust teadmisi ammutada.

«Raeapteegi taimelood»​, Veronika Kivisilla

Kivistiku sõnul on see ideaalne teos alustajale taimehuvilisele. Raamatus on pildid koos väikese kirjeldusega, mille puhul üks või teine taim aitab. Kirjutatud on poeetilised miniatuurid ja neid kõiki on väga põnev ning kerge lugeda.

Raamatust leiab Tallinna Raeapteegi ajaloos kõige olulisemat osa etendanud ravimtaimedest kirjutatud poeetilised miniatuurid. Nende lugude peategelased on eestimaised, üsnagi laialt tuntud, kui ka mujalt pärit, üpris eksootilised, ent Raeapteegis laialdast kasutust leidnud tõhusatoimelised taimed ja puud. Poeetiline napp vorm ja personifitseeritud taimekirjeldus annab siiski edasi ka taime meditsiinilist toimet.

«Ravimtaimed. Vanaema aardelaegas. Taasavastatud vanad retseptid»​, Anneliese Eckert ja Gerhard Eckert

Raamat keskendub tervisele, mis tuleb loodusest. Teoses on jagatud ohtralt esivanemate tarkust. Välja on toodud erinevad ravimtaimede fotod, kasutusvõimalused, aga ka retseptid, et ise maitsvaid roogasid taimede abil valmistada. Veel on kirjeldatud lahti kogu korjamise viis ja istutamise protsesskoos aastaplaaniga tragile taimesõbrale.

«Ravimtaimla»​, Aive Luigela

Soovid minna sügavamale taimemaailma? See raamat aitab mõista, kuidas ravimtaimedega ravida. Välja on toodud erinevad probleemid ning konkreetsed lahendused, mis kiiresti leevendust toovad. Lisaks ka korjekalender, et saaks kõik vajaliku ikka õigel ajal endale koju toodud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles