Näitleja Colin Firthi lemmikraamatud, mis on ilmunud ka eesti keeles

Raamatuportaal
Copy
Näitleja Colin Firth.
Näitleja Colin Firth. Foto: MIKE BLAKE / Scanpix

Teie ees on tuntud Briti näitleja Colin Firthi kolm lemmikraamatut, mis on ilmunud ka eesti keeles. Ehk oled mõnda neist juba lugenud? Pilk peale!

Jonathan Franzen «Parandused»
Jonathan Franzen «Parandused» Foto: Raamat

1. «Parandused» Jonathan Franzen

«Parandused» on mõjuv perekonnalugu 21. sajandi künnisel seisvast Ameerikast. Loo keskmes on Kesk-Läänest pärit perekond. Ema Enid Lambert on kogu pere eest hoolitsenud ja oma soovid tahaplaanile jätnud. Nüüd kui lapsed on suureks kasvanud selgub, et abikaasal on Parkinsoni tõbi ning hädadest pole puudust ka lastel.

2. «Augustivalgus» William Faulkner

William Faulkner  «Augustivalgus»
William Faulkner  «Augustivalgus» Foto: Raamat

Romaan käsitleb mitme rööbiti jälgitava inimsaatuse kaudu Ühendriikide lõunaosa traagilisi probleeme - rassiviha, usufanatismi, minevikkupööratust, jaatades samas elu igiväärtusi.

Graham Greene «Vägi ja au»
Graham Greene «Vägi ja au» Foto: Raamat

3. «Vägi ja au» Graham Greene

Tuntud inglise kirjaniku Graham Greene'i 1940. aastal ilmunud romaan vaatleb hea ja kurja, patu ja patukahetsuse teemasid «viskipreestri» saatuse najal 1930ndate aastate Mehhikos. Käimas oli kiriku tagakiusamine, suur osa preestreid oli tapetud või sunnitud maalt lahkuma. Põgenev peategelane kohtab oma hirmust ja viskist mõjutatud teekonnal mitmesuguseid inimesi: banaanikasvatajat, hambaarsti ja kuus aastat varem kohatud külanaist. Ühtlasi paneb see teekond teda mõtlema vagaduse ja armastuse olemusest ning sellest, milles seisneb tema kui preestri kohus. Paljud kriitikud ja Graham Greene ise on pidanud seda üheks tema paremaks teoseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles