Põhjalik käsiraamat annab võimaluse joogapraktikaga alustamiseks kodust lahkumata

Raamatuportaal
Copy
Foto: Shutterstock

Heliose kirjastus andis välja Nancy J. Hajeski «Põhjaliku jooga käsiraamatu», mis uurib hea joogapraktika aluseid ja sobib nii algajatele kui ka kogenud joogaõpilastele.

Jooga – paljudes seostub see sõna rahulike tundidega täpselt hoitud poosides, võib-olla koos vaimse ärkamise otsingutega. Kuid mis see tegelikult on ja kuidas seda kodus praktiseerida võiks?

Tänapäevane jooga on ka võimas treeningvahend, mis keha ja meelt ühendades:

  • suurendab paindlikkust;

  • venitab lihaseid, kõõluseid ja sidemeid;

  • tugevdab lihaseid ja luid;

  • stimuleerib vereringet;

  • parandab rühti ja tasakaalu.

Nancy J. Hajesk, «Põhjalik jooga käsiraamat».
Nancy J. Hajesk, «Põhjalik jooga käsiraamat». Foto: Raamat

«Põhjalik jooga käsiraamat» aitab leida, milline paljudest joogastiilidest vastab sinu treeningvajadustele, harjuta asendeid ja seejärel saad edasi liikuda «Joogaseeriate» peatüki juurde, mis soovitab järjestikku kasutatavaid asendeid.

Nõuandeid joogaõpetajalt, kuidas joogat teha

Joogatreener ja loodusterapeut Mai-Liis Kivistik sõnab, et joogat saab küll omal käel õppida, kuid ta soovitab algajal siiski võtta mõned eratunnid, et käia koos üle kehahoid, saada paika hingamine ning kontrollida, mis asendites on mugav olla. Üksi alustades ei pruugi inimene end päriselt näha ja ainult oletab, et võtab õige asendi. Tegelikkuses on aga vaja asendit mugandada, et mitte liiga teha või end sootuks vigastada. Kui soovid aga hakata joogat õppima raamatu abil, soovitab Mai-Liis teha praktikaid peegli ees.

Kuid pea silmas seda, et üle valu ei tohi kunagi ühtegi harjutust sooritada. Kehale tuleb aega anda ja regulaarselt joogat praktiseerida, siis tulevad ka tulemused. Märka iseenda liikumist asanate vahel ning seda, mis sind kinni hoiab, astumaks sammukese sügavamale oma isiklikus praktikas. Kõik, mis toimub joogamatil, on peegeldus argielust ja vastupidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles