«Eesti novelli» uus kogu on hullumeelne reis läbi inimsüdamete

Raamatuportaal
Copy
«Eesti novell 2022»
«Eesti novell 2022» Foto: Erakogu

Ilmunud on «Eesti novell 2022», sarja viies raamat.

Minijuubeli puhul on neli koostajat kokku pannud tugeva valiku lühilugusid, millest mõned suudavad endasse ära mahutada terve inimelu. 19 autori seast leiab iga lugeja endale vähemalt mõne lemmiku, ka F. Tuglase novelliauhinna võidulood on raamatus alati esindatud. Saja-aasta tagune novell on seekord esmakordselt naisautori sulest. Saate-essees kirjutab Elle-Mari Talivee novellide kestmisest üle aja ja sellest, milline on kirjanduse tegelik tähendus.

Uus kogumik on hullumeelne reis läbi inimsüdamete, siin surrakse ja armastatakse, juhtub üleloomulikke ja tavalisi asju, minnakse ja tullakse, otsitakse minevikku ja oodatakse tulevikku, purjetatakse rändrahnuga avamerele, jaaniõhtu avab ukse naismütoloogia sügavikku, juureldakse selle üle, mis on suurim viga, mis sa võid elus teha… ei puudu ka alasti naine!

Raamatu koostasid Maarja Kangro, Urmas Vadi, Johanna Ross, Mart Velsker. Novellide autorid on Piret Raud, Katrin Tegova, Paula Nerve, Toomas Haug, Toomas Raudam, Lilli Luuk, Urmas Vadi, Jüri Kolk, Mait Vaik, Kai Kask, Maarja Kangro, Andrei Ivanov, Tarmo Teder, Ave Taavet, Taavi Eelmaa, Imre Siil, P.I. Filimonov, Loone Ots, Marta Sillaots.

Kogumiku esitlus toimub 2. juunil kell 18.00 EKKMi Baari suvehoovis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles