Ilmus kordustrükk Erkki Koorti raamatust «Koidik surnud postkastis»

Raamatuportaal
Copy
Erkki Koort
Erkki Koort Foto: Ээро Вабамяги

Sel nädalal jõudis raamatupoodidesse kodustrükk Erkki Koorti raamatust «Koidik surnud postkastis», mille esmatrükk nägi ilmavalgust märtsi keskpaigas ning sai huviliste rohkuse tõttu kiiresti otsa.

Tegemist on spiooniromaaniga Eesti üheksakümnendatest, kui siiakanti üritasid imbuda luureteenistused nii Venemaalt kui läänest. Hoogsaks madinaks läheb juba esimestest lehekülgedest ning autor suudab hoida tempot raamatu lõpuni. Või nagu ütleb andunud krimifänn ja aasta parimate krimiraamatute edetabeli koostaja Jaan Martinson: «Tuleb tunnistada, et «Koidik surnud postkastis» on igati äge romaan. Pisut hakitud, aga eks sujuvus tule ajaga. Möllu on piisavalt, armastust samuti, Eesti elu kulgeb nagu ta kulges.» Raamatu kaasahaaravust ja filmilikuna kulgevat süžeed on esile toodud ka teised arvustajad.

Erkki Koort, «Koidik surnud postkastis».
Erkki Koort, «Koidik surnud postkastis». Foto: Raamat

«Surnud postkast» on spioonimaailmas peidik, kuhu jäetakse sõnum, mille käest kätte andmine oleks liiga riskantne. Raamat viib meid otse «surnud postkastide» keskele 1990-ndate Eesti võitlustandril, kus segunevad Venemaa, Rootsi ning mitmete teiste riikide luurehuvid ning organiseeritud kuritegevus. Loole lisab hoogu ja vürtsi peategelase elukaaslase saladuslik kadumine ning sellest tingitud eluohtlikud sekeldused.

Erkki Koort on pikaaegne julgeolekuekspert, kes töötanud nii Kaitsepolitseiametis kui ka Siseministeeriumis. Hetkel töötab ta Sisekaitseakadeemias ning ajalehes Postimees. Varasemalt on tema sulest ilmunud keskaegsete seikluslugude triloogia, mis pälvis Bernard Kangro nimelise kirjandusauhinna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles