Produktiivsuse ekspert soovitab 3 parimat raamatut, mis aitavad elada õnnelikumat ja edukamat elu

Raamatuportaal
Copy
Foto: Shutterstock

Hea raamat muudab ajataju ja viib teise maailma, kuid suurepärane raamat võib muuta kogu elu.

Produktiivsuse ekspert Chris Bailey rääkis CNBC rubriigile Make It, et on aastate jooksul läbi lugenud lugematul hulgal raamatuid, mis õpetavad aega kokku hoidma ja planeerima, et nii tööl kui eraelus edukam olla. Siin on kolm teost, mille lugemine on tema sõnul hädavajalik kõigile neile, kes soovivad saada produktiivsemaks ning elada õnnelikumat ja edukamat elu.

«Jõudluse kunst: et asjad saaks tehtud» David Allen

Raamat on abiks kõigile, kes soovivad oma töid ja tegemisi paremini korraldada, et jääks rohkem aega perele, sõpradele, hobidele või miks ka mitte, veelgi enam töö tegemiseks. Raamatut ei pea lugema tervikuna.

Neile, kellele meeldib asju terviklikult haarata, pakub Allen välja lihtsasti rakendatava süsteemi (kogu-töötle-organiseeri-tee-kontrolli) kõigi toimingute tõhustamiseks. Samas säästavad väga hästi aega ka tervikust välja tõstetud nipid ja võtted. Allen vaatleb inimest, tööd ja isiklikku elu tervikuna ning soovitab stressi vähendamiseks luua esmalt täielik selgus kõigis asjades, mis teostamist ootavad.

**

Carol S. Dweck, «Mõtteviis»
Carol S. Dweck, «Mõtteviis» Foto: Raamat

«Mõtteviis: uutmoodi psühholoogia edu saavutamiseks: kuidas õppida end teostama lapsevanemana, äris, koolis, suhetes» Carol S. Dweck

Maailmakuulus Stanfordi ülikooli psühholoog Carol S. Dweck on uurinud aastakümneid, mis on see, mis eristab edukaid ja õnnelikke inimesi mitte nii edukatest, ning on teinud läbimurdelise avastuse: mõtteviisil on tohutu jõud.

Võimed ja andekus on edu saavutamisel mõistagi olulised. Dweck aga selgitab, miks on oluline seegi, kas liigume oma eesmärkide poole kinnistunud või edenemismõtteviisiga. Ta teeb selgeks, miks laste intelligentsuse ja võimekuse kiitmine ei aita kaasa nende enesehinnangu tõusule ega vii saavutusteni, vaid võib edu saavutamist hoopis takistada.

Õige mõtteviis võimaldab meil lapsi motiveerida ja aidata neil koolis paremini edasi jõuda, ühtlasi saavutada omaenda isiklikke ja tööalaseid eesmärke. Dweck näitab, kuidas üks lihtne idee inimaju kohta võib tekitada tohutu huvi õppimise vastu ja elastsuse, millel põhinevad iga eluvaldkonna suured saavutused.

**

«The Happiness Advantage: The Seven Principles of Positive Psychology That Fuel Success and Performance at Work» Shawn Achor

Talupojamõistus ütleb, et kui midagi õnnestub, oleme õnnelikud. Kui me saame ihaldatud töö, saame järgmise ametikõrgenduse, järgneb õnn. Kuid teadus näitab, et see valem tuleb tagurpidi pöörata: õnn toidab edu, mitte vastupidi.

New York Timesi enimmüüdud autor Shawn Achor paljastab selles raamatus, kuidas oma aju õnneks ümber õpetamine aitab meil saavutada rohkem nii karjääris kui suhetes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles