Laste suve aitab sisustada lugemisprogramm «Suvi raamatuga»

Raamatuportaal
Copy
Foto: Shutterstock

Tallinna Keskraamatukogu kutsub kõiki kuni 13-aastaseid lapsi üle Eesti osalema lugemisprogrammis «Suvi raamatuga». Tänavu 20. juubelit tähistav programm kestab kuni 22. augustini ning pakub lisaks lugemisele ka muid põnevaid tegevusi.

Lastekaitsepäeval, 1. juunil kell 11 on kõik lapsed koos peredega oodatud Tallinna loomaaeda lugemisprogrammi avaüritusele. Elevandimaja kõrval on avatud raamatute, mängude ja meisterdamisvõimalustega lugemispesa, lastele pakuvad päeva jooksul tegevusi Improteatri näitlejad, osaleda saab rollimängus ja aardejahis ning oma raamatuid tutvustavad lastekirjanikud Kairi Look ja Ketlin Priilinn.

Lastekaitsepäeval alguse saav lugemisväljakutse innustab lapsi suvekuude jooksul lugema läbi vähemalt kümme raamatut. Lugeda võib nii raamatukogust laenatud teoseid kui ka raamatuid kodusest raamaturiiulist. Valiku lihtsustamiseks on raamatukoguhoidjad koostanud lasteraamatute soovitusnimekirjad, kuid valida võib ka muud endale meelepärast kirjandust.

Iga lugemisprogrammis loetud raamatu kohta ootab raamatukogu tagasisidet kas joonistusena, kirjalikult või fotoga endast raamatut lugemas. Kõik, kes on 22. augustiks raamatukokku toonud või saatnud vähemalt kümne raamatu tagasiside, saavad auhinna ning kutse 27. augustil toimuvale lugemisprogrammi lõpuüritusele. Et lugemishuvi püsiks läbi suve, on nii programmis osalejad kui kõik teised huvilised oodatud ka 9. juulil kell 12‒18 Politseipargis toimuvale perepäevale, kus pakutakse põnevaid kirjandusega seotud tegevusi ning loositakse «Suvi raamatuga» osalejate seas välja vaheauhindu.

Täpsema info «Suvi raamatuga» lugemisväljakutse ja ürituste kohta kohta leiab raamatukogu veebilehelt. Seal on huvilistel võimalik jälgida ka programmi kulgu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles