Netscape'i looja Marc Andreessen soovitab ulmeromaane, mis painutavad su mõtlemist ja reaalsustaju

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Marc Andreessen.
Marc Andreessen. Foto: PHIL McCARTEN/REUTERS/Scanpix

Ettevõtja, investor ja tarkvaraarendaja Marc Andreessen on suur ulmesõber. Kuigi ta loeb palju ka ettevõtlusest, soovitab ta teistele oma lemmikulmet, mis võib mõjuda tohutult inspireerivalt.

Charles Stross, «Accelerando» 

«See raamat on tõesti lahe. Nii selles mõttes, kuidas seda mõistavad noored, aga see on lahe ka oma toonilt - sündmustik, mis kulgeb umbes sada aastat, on emotsionaalselt külm, aga hämmastavalt leidlik,» märgib Andreessen, kelle sõnul ei lase see raamat sul enam öösiti magada ja paneb vägisi mõtlema sellele, kuhu me pikemas plaanis välja jõuame.

Samuti soovitab ta lugeda Charles Strossi romaani «Glasshouse» (Klaasmaja), mida pole eesti keelde tõlgitud, aga mis on tegelikult kõige parem sissejuhatus Strossi loomingusse. Teleportatsioon ja keha füüsiline muutmine sunnivad mõtlema, kuidas sa saad üldse kindel olla, kes sa ise oled.

Richard K. Morgan, «Altered carbon» (Muudetud süsinik)

Raamatu põhjal on tehtud menukas Netflixi sari, kuid ka algteos ise väärib ​Andreesseni sõnul lugemist, sest on kirjaniku esimene ja kõige leidlikum romaan.

Alastair Reynolds, «Suur Marsi müür»

Selle jutustusega saab alguse Alastair Reynoldsi tulevikuajalugu, mis pakub lugemist kogu suveks. Andreessen soovitab Reynoldsi ulmet, sest see on sünge, suurejooneline ja teaduslikult kõige keerulisem ilukirjandus, mida ta kunagi üldse lugenud on. «Soovitan soojalt kõigile, kes seda vähegi heaks mõtteks peab (nagu mina pidasin),» julgustab ta takka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles