Illimar Pilt soovitab kolme toredat raamatut, mis laste tähelepanu köidavad

Raamatuportaal
Copy
Illimar Pilt lapsega.
Illimar Pilt lapsega. Foto: Kadri Valsberg

Müramistreenerina töötanud laste metsasünnipäevade korraldaja ja kolme lapse isa Illimar Pilt loeb tütardega ohtralt lasteraamatuid. Nii oskab ta soovitada kolme teost, mis tema lastele enim meeldivad ja toredaid elamusi pakuvad.

Mari Ojasaar ja Aaron Troy Parve, «Loodus laste moodi».
Mari Ojasaar ja Aaron Troy Parve, «Loodus laste moodi». Foto: Raamat

«Loodus laste moodi» 1. ja 2. osa, autor Mari Ojasaar

Illimar kommenteerib, et need raamatud haaravad juba selle pärast, et seal on laste poolt joonistatud pildid. Lisaks on need head raamatud lapse esimeseks lugemiseks. Illimari vanem tütar sai lugemise tänu neile raamatutele selgeks ja oi kui palju targemaks looduse kohta.

See raamat tutvustab lastele põnevaid loomi ja näitab, kui mitmekesine on loodus meie ümber.

Näiteks saab teada:

  • Kellel on elevandisuurune keel?

  • Millisel loomal on 3 südant?

  • Missugune putukas valmistab paberit?

***

«Tont ja Facebook», Andrus Kivirähk

Andrus Kivirähk, «Tont ja Facebook». FOTO:
Andrus Kivirähk, «Tont ja Facebook». FOTO: Foto: Raamat

«Teine raamat, mille oleme kapsaks lugenud, on Andrus Kivirähki «Tont ja Facebook». Super raamat, mis paneb meie pōnnide fantaasia tööle. No ja endal ka. Tavaliselt kui olen ühe loo ära lugenud, läheb tuli kustu ja loen teise loo nähtamatust fantaasiaraamatust. Need lood on tugevalt inspireeritud Kivirähki raamatutest, kuid peategelased on meie pere plikad,» räägib ta.

«Tont ja Facebook» sisaldab lugusid kärbsepirukast ja tatipuust, täispuhutavast vanaisast ja laulvast kuusepuust. Aga lugeda saab ka musimaiast herilasest, imelisest ketšupist, karvasest sülearvutist, saabastega supist ning veel paljudest kummalistest tegelastest.

***

Kõik Mauri Kunnase raamatud

Kōik Mauri Kunnase raamatud on Illimari peres au sees. Ta selgitab, et mida väiksemad on lapsed, seda olulisem on, et raamatus jutustaks pildikeel sama hea vōi isegi parema loo kui kirjutatud tekst. Ja seda oskavad kõik Kunnase raamatud hästi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles